Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Μαθητές συναντήθηκαν μετά από 53 χρόνια...


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΧΡΟΝΙΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Της πρώτης τάξης περιόδου 1957 – 58





Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος (ΑΡΗΣ) στην εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ
Μετά από πενηντατρία χρόνια συναντήθηκαν στο κέντρο «ΚΟΥΙΝΤΑ» οι μαθητές της πρώτης τάξης περιόδου 1957-59 του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων Τρικάλων με τους επιζώντες καθηγητές τους κ.κ. Δαμιανό Τέγο, Μίμη Πρεμέτη, Νίκο Παπανικολάου και την κυρία Σαμαρά.
Φωτό: Οι καθηγητές κ. Δαμιανός Τέγος, Νίκος Παπανικολάου, ο γράφων, η κυρία Σαμαρά μετά του συζύγου της κ. Τοπούζη και ο κ. Πρεμέτης μετά της συζύγου του.
Συγκινητικές οι στιγμές κατά την προσέλευση καθηγητών και μαθητών οι μεν προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τους δε, όλοι τους ασπρομάλληδες από 80 χρόνια και πάνω οι σεβαστοί καθηγητές εξηνταπεντάρηδες οι μαθητές.
Η βραδιά πολύ συγκινητική, μαζί με τη χαρά τα χαμόγελα και τους εναγκαλισμούς που κυριαρχούσαν στο προαύλιο του κέντρου, δεν έλειψαν και τα δακρυσμένα μάτια.
Έδωσε το παρών μεγάλος αριθμός συμμαθητών απ’ όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και όχι μόνο κι απ’ τη μακρινή Γερμανία, όλοι τους επιτυχημένοι στους τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που υπηρέτησαν.

Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του εκπροσώπου των μαθητών κ. Χρύσανθου Κόκκα, ακολούθησε αναφορά του συμμαθητή κ. Στάθη με περικοπές πρακτικών του συλλόγου καθηγητών της εποχής εκείνης 1957-58, το συντακτικό και η διατύπωση των αποφάσεων, ήταν κάτι που σήμερα είναι άγνωστο ακόμα και για τους εκπαιδευτικούς.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους σεβαστούς καθηγητές μας που πρώτοι μας έδειξαν τον καλό δρόμο με σεβασμό για τον άνθρωπο και τους εαυτούς μας, για να βγούμε χρήσιμοι στην κοινωνία παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής. Στην συνέχεια από τους συμμαθητές μας Λάμπρο Καρτσιακλή, Χρήστο Μπρουζούκη, Κώστα Κατσαρό και Σερέτη απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους τέσσερις επιζώντες καθηγητές μας.

Μεταξύ καθηγητών και μαθητών έγιναν αναφορές σε περιστατικά εκείνης της σχολικής περιόδου, όπου δεν έλειψαν και τα πειράγματα, όλα βέβαια περασμένα και ξεχασμένα αλλά νοσταλγικά. Τη βραδιά έκλεψε ο συμμαθητής μας Βάιος Καρτσιακλής που έκλεισε την επιχείρησή του στη Μύκονο για να έρθει, μας κάλεσε όμως όλους το Σεπτέμβριο στη Μύκονο να μας φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο του.
Η βραδιά μας κράτησε μέχρι στις 4 το πρωί και αποφασίσαμε με πρωτοβουλία του συμμαθητή μας Δ/τη του Κέντρου Υγείας Μουζακίου κ. Μάρη κάθε δυο μήνες όσοι μένουμε στα Τρίκαλα να συναντιόμαστε και να συζητάμε και να γνωριστούμε και καλύτερα οικογενειακά.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου