Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Πανέτοιμος ο Στέλιος Βάσκος για το μεγάλο εγχείρημα


Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο εγχείρημα του παλιού πρωταθλητή της ποδηλασίας Στέλιο Βάσκο ο οποίος την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου θα προσπαθήσει το ακατόρθωτο: Θα επιχειρήσει να πάει από τα Τρίκαλα στην Κωνσταντινούπολη και να επιστρέψει πάλι με το ποδήλατο του χωρίς να κάνει καμία στάση.



Συνολικά ο Στέλιος Βάσκος θα διανύσει μία απόσταση 1660 χιλιομέτρων χωρίς να κατέβει από το ποδήλατο του, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς μέχρι τώρα στον κόσμο.

Ο στόχος του Στέλιου είναι να διατηρήσει ένα σταθερό τέμπο 30 χιλιομέτρων την ώρα που θα του επιτρέψει να φτάσει το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη ενώ η επιστροφή στα Τρίκαλα είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της 20ης Ιουνίου.
Βεβαιότητα για την επιτυχία

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/05) η οργανωτική επιτροπή που συντονίζει την όλη προσπάθεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το εγχείρημα. Ο Γρηγόρης Πράπας μιλώντας για την μεγάλη προσπάθεια τόνισε: «Ελπίζουμε ο Θεός να είναι μαζί μας και να μην έχουμε αντίθετα καιρικά φαινόμενα. Πάντως το ηθικό του Στέλιου είναι στο κατακόρυφο και πιστεύει στην επιτυχία του εγχειρήματος».

Ο κ. Πράπας ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πάνω από 200 άνθρωποι σε Ελλάδα και Τουρκία θα συμβάλλουν άλλος λίγο, άλλος πολύ στην προσπάθεια του Στέλιου».

Ο Βασίλης Καμπαγιάννης από την πλευρά του εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι ο Στέλιος Βάσκος θα τα καταφέρει: «Κάνει καθημερινά ένα πρόγραμμα προπόνησης εντατικό και τα αποτελέσματα είναι τέτοια που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Ο Στέλιος έχει την δύναμη να τα καταφέρει. Αν επιστρέψουμε με το καλό από την Κωνσταντινούπολη και μπει στο ελληνικό έδαφος ξανά είμαι βέβαιος ότι θα τερματίσει».

Ο κ. Καμπαγιάννης σημείωσε ακόμη πως έχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες για την υποστήριξη του Στέλιου κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Χαιρετισμό στην συνέντευξη τύπου απεύθυναν ο βοηθός Νομάρχη κ. Μπούρας, ο πρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων κ. Χαχάμης αλλά και ο εκπρόσωπος των κριτών κ. Γκούτας.
Οι χορηγοί

Τόσο ο κ. Πράπας όσο και ο κ. Μαγγουρίτσας εξέφρασαν την απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από χορηγούς «για να δοθούν χρήματα και για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Ωστόσο όμως τόνισαν πως υπήρξαν επιχειρήσεις που ευαισθητοποιήθηκαν. Βασικός χορηγός είναι το εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη» ενώ σημαντική είναι η προσφορά του αντιπροσώπου των εταιρειών Hyundai και Kia κ. Απόστολου Μανώλη ο οποίος και προσφέρει τέσσερα τζιπ για την μετάβαση των συνοδών του Στέλιου Βάσκου.

Ακόμη στο εγχείρημα συνεισφέρουν οι: Ευάγγελος Ρούντος (Roudos center), Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, Δήμος Τρικκαίων, ΔΕΚΑ Τρικάλων, ΟΑΚΑ, ΑΕ Αλιάγας, Νερά Πηγή Ολύμπου του ομίλου Γαντζούλα, Αφοι Παπαθανασίου (Υγρά καύσιμα), Ανδρέας Σιούλης (Υγρά καύσιμα), Εμπορικός σύλλογος Τρικάλων, ΟΠΑΠ, ΟΕ Βήττας, Factory Mall, Τροχοκίνηση Πλακώνας – Μελίσσης, Ιπποτούρ, Εκτυπώσεις Καραγιάννη.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το www.sportrikala.gr που θα καλύψει από κοντά την προσπάθεια του Στέλιου Βάσκου.
Η αποστολή

Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Γρηγόρης Πράπας, Θύμιος Μαγγουρίτσας, Βασίλης Μαγγουρίτσας, Στέφανος Βάσκος, Στέφανος Μπεκιράκης, Βασίλης Καμπαγιάννης, Λάμπρος Δίπλας, Σπύρος Ζουλιανίτης, Βησσαρίων Παϊλας, Ευάγγελος Γκαραγκούνης, Θωμάς Παναγιωτόπουλος και ο γιατρός Δημήτρης Παπαδάκος.

Την δημοσιογραφική κάλυψη θα επωμιστούν οι Γιώργος Παπαγεωργόπουλος και Χρήστος Ζαραμπούκας.

Τέλος υπεύθυνοι αφετηρίας και τερματισμού είναι οι Στάθης Παζαϊτης, Κυριάκος Τζουβάρας, Στέλιος Καραγεώργος.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου