Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αισιόδοξα μηνύματα για την χρήση του ποδηλάτου στα Τρίκαλα


Βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων από αρκετούς ποδηλατιστές



Συνάντηση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην κεντρική πεζογέφυρα πραγματοποίησαν προχθές βράδυ οι ποδηλάτες των Τρικάλων.
Άτομα κάθε ηλικίας μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην βραδινή συνάντηση-ποδηλατάδα, δείχνοντας πως όλο και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται στο θέμα του ποδηλάτου, δίνοντας υποσχέσεις πως καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε με όμορφες και μαζικές κινήσεις τα δικαιώματα, ως ποδηλάτες.
Η βραδινή αυτή βόλτα διοργανώθηκε για να δοθεί το στίγμα πως το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης, όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τις βραδινές ώρες. Εξάλλου δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το γεγονός πως μικρά παιδιά τα οποία πηγαίνουν για να παίξουν το βράδυ με το ποδήλατό τους, μαθητές οι οποίοι επιστρέφουν από τα φροντιστήριά τους με το ποδήλατο, νέοι οι οποίοι τελειώνουν την απογευματινή τους εργασία και γυρίζουν σπίτι με το ποδήλατο, ηλικιωμένοι οι οποίοι μπορεί να πηγαίνουν στο καφενείο και γενικά ο κάθε απλός ποδηλάτης, ο οποίος χρησιμοποιεί το ποδήλατο για άθληση και μετακίνηση.
Όλοι λοιπόν οι παραπάνω χρησιμοποιούν το ποδήλατο και τις βραδινές ώρες και πρέπει να χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής από τους οδηγούς Ι.Χ., όπου ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγαλύτερος.
Όπως επισήμαναν οι συγκεντρωμένοι ποδηλάτες η δημιουργία ποδηλατοδρόμων (ένας από τους βασικούς μας στόχους) , μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις και να διευκολύνει όλους τους ποδηλάτες της πόλης καθημερινά.
Κατά την διάρκεια της βραδινής βόλτας αρκετοί ήταν εκείνοι οι συμπολίτες, που στην εικόνα των ποδηλατιστών ακολούθησαν κι εκείνοι με το ποδήλατό τους. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τόσοι πολλοί που ξεπερνούσαν κατά πολύ τον αριθμό των διερχομένων αυτοκινήτων σε αρκετά κεντρικά σημεία.
Η ποδηλατάδα κατέληξε στο φρούριο της πόλης αφήνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου