Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΟΔ


Το Σαββατοκύριακο13 & 14 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η σχολή βασικών γνώσεων της ΕΟΔ για νέα μέλη, η οποία διήρκησε συνολικά οχτώ Σαββατοκύριακα.


Οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις βασικές γνώσεις σε θέματα όπως πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, επιβίωση, πρακτική μετεωρολογία, κατασκευή κόμπων και χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού, οργάνωση επιχειρήσεων διάσωσης και τακτικές αεροδιάσωσης με τη χρήση ελικοπτέρων. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, περιελάμβανε διήμερη διάσχιση του Κόζιακα με αφετηρία το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, διανυκτέρευση στο καταφύγιο, ανάβαση στην κορυφή Αστραπή (1901 μ.), και περνώντας από το Τρύπιο Λιθάρι, κατάβαση στην Κόρη όπου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις της σχολής. Από τους 19 συμμετέχοντες οι 15 ολοκλήρωσαν τη σχολή με επιτυχία και είναι πλέον έτοιμοι να ενισχύσουν το τοπικό παράρτημα της ΕΟΔ προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. Εκπαιδευτές της σχολής ήταν οι Ζ. Τρόμπακας, Ε. Μαχά, Α. Σαχπαζαρίδου, Ε. Σκαμπαβία, Σ. Τσιόγκα από την ΕΟΔ Θεσσαλονίκης και οι Β. Ντόβας, Θ. Νταής και Π. Ζαφειριάδης από την ΕΟΔ Τρικάλων.
Τέλος, η ΕΟΔ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αιθήκων για τη διάθεση προς την ομάδα του καταφυγίου του Κόζιακα.

ΕΟΔ Τρικάλων
Β. Τσιτσάνη 48 (πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη)
τηλ & φαξ: 2431035222
www.hrt.org.gr

email: eodtrikalon@yahoo.gr
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ.
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου