Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Εντυπωσίασε η συναυλία –αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό




Aπό το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής



Εντυπωσίασε το τρικαλινό για μια ακόμα φορά η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων με μαέστρο τον Ανδρέα Τσέγα στη συναυλία – αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό που έδωσε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Τρικάλων.
Παραυρέθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και η Αντιπρόεδρος του ΠΟΔΤ κ. Πόπη Ντιροκάλτση η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.


Η επιλογή του αφιερώματος δεν έγινε τυχαία από την Ορχήστρα, αφού η μουσική του Γιάννη Σπανού - ενός από τους πρωτεργάτες των μπουάτ και του Νέου Κύματος στην Ελλάδα - είναι μια μουσική που δένει τόσο με την αύρα του καλοκαιριού, τότε που οι αισθήσεις γίνονται πιο ευαίσθητες στον ρομαντισμό και την ζέστη της αλήθειας, τότε που είναι ευκολότερο να ονειρευτείς… τραγουδώντας κάτω από τα αστέρια, όπως τραγουδούσαν οι καλλιτέχνες της εποχής, μέσα στους ζεστούς και αληθινούς χώρους των μπουάτ.

Έπαιξαν οι μουσικοί
Μπουζούκι : Λίνος Νίκος, Γιώργος Ρέτος, Φλάουτο : Χριστίνα Αλεξανδρή, Λιάνα Μήνια, Κλαρίνο: Βαγγέλης Κωτούλας, Βιολί : Βάσω Καραθανάση, Πρόδρομος Κούκος , Σπύρος Μπέκος, Πλήκτρα :Γιώργος Παππάς , Πιάνο : Ανδρέας Τσέγας , Ηλεκτρική κιθάρα : Γιώργος Αλεξανδρής, Κλασική κιθάρα : Σπύρος Τσιώλης , Κρουστά : Μιχάλης Ρέτος, Μπάσο : Κώστας Λάμπας , Ντραμς: Θωμάς Μαυρατζάς
Διδασκαλία μπουζουκιών : Νίκος Λίνος
Ενορχήστρωση - Διεύθυνση Ορχήστρας : Ανδρέας Τσέγας
Τραγούδησαν: Θάλια Σακαλιά, Λιάνα Μήνια, Θωμάς Σιώμος, Νίκος Κεραμιώτης, Άρης Φαλιάγκας
Η ΟΠΜ ερμήνευσε τις εξής μουσικές συνθέσεις:
Άσπρα καράβια, Μια αγάπη για το Καλοκαίρι, Σαν με κοιτάς, Αν είσαι, Δε σου γύρεψα μαχαίρι, Βάρκα χωρίς πανιά, Δεν το μπορείς, Επειδή σ΄ αγαπώ, Που να βρω ένα ζεϊμπέκικο, Πες πως μ΄ αντάμωσες, Στην αλάνα, Πρώτη του Δεκέμβρη, Άνθρωποι μονάχοι, Οδός Αριστοτέλους, Κίτρινη πόλη, Περιμένω, Κι αν σ΄ αγαπώ δε σ’ ορίζω, Το Χριστινάκι, Σπασμένο καράβι, Ιδανικός κι ανάξιος εραστής, Μια Κυριακή, Οι Κυριακές στην Κατερίνη, Σ΄ ένα εξπρές, Θα σε θυμάμαι, Σαν του γιαλού τα κύματα, Παιδί μου ώρα σου καλή, Βροχή και σήμερα, Έβαλα.



H Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων στην εννιάχρονη ενεργότατη πορεία της στο μουσικό γίγνεσθαι των Τρικάλων, με μαέστρο τον Ανδρέα Τσέγα, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες-Αφιερώματα, με σκοπό όχι μόνο να ψυχαγωγήσει το Τρικαλινό κοινό και όχι μόνο, αλλά να δώσει στον ακροατή μια πλήρη εικόνα της δημιουργικής πορείας και προσφοράς του μουσικού δημιουργού (συνθέτη, στιχουργού), της τάσης, του μουσικού ρεύματος ή κινήματος που κάθε φορά «αγγίζει» με τις παραγόμενες νότες της από το συμφωνικό σύνολο των μουσικών της. Σκοπός και μέλημά της Ορχήστρας με άλλα λόγια είναι να παρέχει σε κάθε συναυλία, όχι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και την αντίληψη της πραγματικής έννοιας και σημασίας των μουσικών έργων και δημιουργών τους, ως παράγοντα και μοχλό αναβάθμισης της μουσικής στον ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Οι μουσικοί-μέλη της Ορχήστρας που στο σύνολο τους είναι περισσότερα από 30 άτομα, είναι όλοι τους διπλωματούχοι μουσικοί. Οι τραγουδιστές που συνοδεύουν την Ορχήστρα είναι επίσης σπουδασμένοι μουσικοί αλλά και ταλαντούχοι Τρικαλινοί ερμηνευτές που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, συμμετέχοντας έτσι στο γενικότερο όραμα των μελών της Ορχήστρας, για ποιοτική αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης των Τρικάλων.
Η επόμενη συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του ΔΩΤ θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων. Θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου