Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΩΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ «ΑΡΙΣΤΑ» ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

ΔΙΠΛΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΕKΠΡΟΣΩΠΗΣΗ




Όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Βαγενάς Κώστας, μεγάλη διάκριση για το Ν. Τρικάλων.

Πρώτον, Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Τρικαλινός Δρ των Μαθηματικών κ. ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο οποίος είχε στο παρελθόν ανάλογες διακρίσεις. Για τον λόγο αυτόν, όπως και η συνεχής ενασχόληση του με τα Μαθηματικά έκαναν το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας να τον ορίσει Αρχηγό της Εθνικής Ομάδας για την Βαλκανιάδα Μαθηματικών που έγινε στo Σεράγιεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, από 25 έως30 Ιουνίου 2009.
Στην φωτογραφία ο Λώλας Παναγιώτης είναι δεύτερος από αριστερά και ο Κοντοκώστας Δημήτρης 3ος από αριστερά.

Δεύτερον ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων "ΑΘΗΝΑ" ΛΩΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ πήρε ασημένιο μετάλλιο. Πρέπει να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία γιατί διαγωνίσθηκε με μαθητές μέχρι 15,5 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι το 2008 είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών.

Στην Βαλκανιάδα Μαθηματικών συμμετείχαν 11 χώρες με 6 μαθητές η καθεμιά, το Καζακστάν και το Τατζικιστάν εκτός συναγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότερες χώρες έχουν Μαθηματικά Σχολεία και κάνουν ειδική προετοιμασία για αυτόν τον Διαγωνισμό.
Στην φωτογραφία ο Κοντοκώστας Δημήτρης είναι πρώτος από αριστερά και ο Λώλας Παναγιώτης 5ος από αριστερά.

Επίσης, όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Βαγενάς Κώστας, ο συμπολίτης Κων/νος Ευαγγ. Κοφίνας απέκτησε με «Άριστα» και με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) Διδακτορικό Δίπλωμα στα Μαθηματικά, από το Μαθηματικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Μηδενοδύναμες Ομάδες και Lie Άλγεβρες». Μάλιστα, η εργασία του πρόκειται να δημοσιευτεί στο εξειδικευμένο περιοδικό της Μεγάλης Βρετανίας «Communication in Algebra». Η θαυμαστή δεξιότητα, το ξεχωριστό τάλαντο του Κ. Κοφίνα φάνηκε από πολύ νωρίς όταν οι διακρίσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), διαδέχονταν η μία την άλλη.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου