Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ξενοιασιά, διασκέδαση και ασφαλής διαβίωση


Άνοιξε και επίσημα με την τέλεση του Αγιασμού η πρώτη κατασκηνωτική περίοδο στις νέες εγκαταστάσεις της Πεύκης, όπου την ευθύνη λειτουργίας έχει η νομαρχία Τρικάλων


Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούν, να χαρούν, να παίξουν ανέμελα και να διασκεδάσουν με ασφάλεια τα παιδιά, είναι η ομαδική ζωή σε μια οργανωμένη και υπεύθυνη κατασκήνωση. Η παιδική κατασκήνωση αποτελεί ένα σχολείο, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες μέσα από το παιχνίδι και με τη σωστή κατεύθυνση των έμπειρων στελεχών, καλλιεργούν το χαρακτήρα τους, μαθαίνουν να αυτοεξυπηρετούνται και να ζουν αρμονικά σε ομάδες.
Μια μοναδική εμπειρία αναμένεται να ζήσουν την φετινή χρονιά όσα παιδιά επιλέχτηκαν και θα διαμείνουν στις κατασκηνώσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων στο δημοτικό διαμέρισμα Πεύκης του δήμου Μαλακασίου.
Χθες με αφορμή την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου τελέστηκε ο Αγιασμός υπό την παρουσία του νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, του δημάρχου Μαλακασίου κ. Δημήτρη Λιάτη, του αντινομάρχη κ. Βασίλη Μπούρα, του προσωπικού της κατασκήνωσης και γονιών.
Η διαμονή στις παιδικές κατασκηνώσεις Πεύκης αξίζει να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι είναι δωρεάν. Λειτουργούν φέτος για πρώτη φορά με τη μορφή των οικίσκων και όχι των σκηνών, όπως τις προηγούμενες χρονιές και εγγυώνται την ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των μικρών κατασκηνωτών και μπορούν να φιλοξενήσουν 192 άτομα.
Θερμής υποδοχής από τα παιδιά έτυχε ο νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης κατά την είσοδό του στην κατασκήνωση. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που υλοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου των παιδικών κατασκηνώσεων.
«Με μεγάλη χαρά σας βλέπουμε και φέτος σε αυτή την πανέμορφη τοποθεσία. Αυτό το έργο έγινε χάρης στη βοήθεια όλων, του δήμου Μαλακασίου, της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο μόνο τα τελευταία δύο χρόνια διέθεσε 1,5 εκ. ευρώ επιπλέον από αυτά που είχαμε. Κατασκευάσαμε αυτά τα όμορφα οικοδομήματα, που έχουνε δημιουργηθεί έτσι ώστε να διαθέτουμε δωρεάν διακοπές σε κατασκηνώσεις σε όλα τα παιδιά του νομού χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και είναι ίσως η μοναδική κατασκήνωση στην Ελλάδα που είναι δωρεάν. Και χαιρόμαστε πραγματικά γιατί μπορούμε και προσφέρουμε λίγη χαρά στα παιδιά μας».
Σημειωτέον η πρώτη περίοδος των παιδικών κατασκηνώσεων Πεύκης ξεκίνησε από την πρώτη Ιουλίου όπου συμμετέχουν μόνο κορίτσια, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στα πενήντα (50) άτομα.
Η δεύτερη περίοδος ξεκινά στις 18 Ιουλίου όπου θα συμμετέχουν μόνο αγόρια και ήδη ο αριθμός των εγγραφών έχει ξεπεράσει τις ογδόντα (80).


Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου