Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Οι τοπικές εφημερίδες γράφουν

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009










Ποινική δίωξη εναντίον της Τρικαλινής δικηγόρου
Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κλήθηκε να απολογηθεί η συνήγορος του Π. Βλαστού
Ποινική δίωξη κατά της δικηγόρου του Παναγιώτη Βλαστού ασκήθηκε χθες.

Η Τρικαλινή δικηγόρος, που βαρύνεται με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εμφανίστηκε στην ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Στη δίωξη της δικηγόρου οδήγησαν οι δημοσιευθείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Π. Βλαστό, στις οποίες φαίνεται πως συναινούσε σε εγκληματικές πράξεις. Ωστόσο, η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Να σημειώσουμε πως η δικηγόρος και συγγενικό της πρόσωπο είχαν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις να φιλοξενήσουν τον Π. Βλαστό στο πατρικό σπίτι τους στα Τρίκαλα.
Μετά την εξέταση, προχθές, της δικογραφίας του αστυνομικού από την Καλαμπάκα, ασκήθηκε εις βάρος της από τον εισαγγελέα εφετών Λάρισας, ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Άλλωστε στην απολογία του ο αστυνομικός τόνιζε πως γνώριζε εδώ και μια εικοσαετία την δικηγόρο που κατάγεται από τα Τρίκαλα λόγω του ότι διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις με τον αδερφό της, ο οποίος είναι λιμενικός στο Βόλο. Όταν τον κάλεσε σε συνάντηση σε καφετέρια της πόλης ο ίδιος τονίζει νόμιζε ότι πρόκειται απλά για μια φιλική συνάντηση και όχι ότι θα του ζητηθεί να υπογράψει βεβαίωση θετικής κρίσης για τον Π. Βλαστό. Τότε του ζήτησε να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση την οποία η ίδια είχε συντάξει και μιλώντας για τον Π. Βλαστό έκανε λόγο για έναν μετανοημένο κρατούμενο ο οποίος θέλει να αλλάξει ζωή.


Tα τραγούδια για τα φετινά «Τσιτσάνεια»


Συνήλθε χθες στο Περτούλι Τρικάλων η προκριματική επιτροπή του 11ου Πανελληνίου Λαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού «Τσιτσάνεια 2009».

Η επιτροπή που αποτελούνταν από τους Φίλιππο Γράψα στιχουργός, Κώστα Γανωσέλη συνθέτης, Αναστασία Μουτσάτσου ερμηνεύτρια, Δημήτριο Καρβούνη Δ/ντής Μουσικού Ωδείου και Αναστασία Κασιώλα Δ/ντρια Μουσικού Ωδείου επέλεξε 15 από τα 50 συνολικά τραγούδια και τα οποία θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού.
Θυμίζουμε ότι ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου με καλεσμένη ερμηνεύτρια την γνωστή σε όλους μας Μαριώ.
Τα 15 τραγούδια είναι τα εξής: Της αγάπης μαχαιριά, Θάλασσα – Θάλασσα, Παζάρεψα τη νιότη μου, Της ομορφιάς το μυστικό, Χόρευα νύχτα ζεμπεκιά, Αχ! Έρωτα άστραψες, Φεγγάρι απόψε να φανείς, Τη σιωπή σου κάνω λόγια, Τα καλύτερα τραγούδια, Το Μαύρο Φουστάνι, Μίλησες με τη σιωπή σου, Πες μου και συ φεγγάρι μου, Αν κοιτάξω τις σελίδες, Όλα καλά, Είσαι πρωινό Πρωτομαγιάς.


Σε απεργία διαρκείας οι πράκτορες του ΟΠΑΠ



Κλειστές τις πόρτες των πρακτορείων του ΟΠΑΠ βρήκαν όλοι εκείνοι που έσπευσαν να καταθέσουν ένα δελτίο τυχερού παιχνιδιού καθώς από χθες οι πράκτορες βρίσκονται σε απεργία διαρκείας.
Αφορμή η απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει με 10% επί των κερδών όλα τα παιχνίδια του Οργανισμού.
Με το συγκεκριμένο μέτρο ο κόσμος οδηγείται στο παράνομο στοίχημα και τα πρακτορεία απειλούνται με κλείσιμο αναφέρει το σύνολο των πρακτόρων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Αναρωτιούνται δε γιατί δεν γίνεται το ίδιο στα καζίνο και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το μέτρο.
Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος και οι τρικαλινοί ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ επισημαίνοντας ότι οι νέοι φόροι θα πλήξουν άμεσα τις πωλήσεις σε παιχνίδια, όπως το «Πάμε Στοίχημα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ Τρικάλων κ. Δημήτρη Μέλλιο το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση άγγιξε το 100% καθώς το σύνολο των πρακτορείων στα Τρίκαλα κατά την έναρξη της απεργίας δεν λειτούργησαν.

Ιδρύθηκε η μονοπρόσωπη ΕΠΕ της ΕΑΣΤ για τις ασφάλειες
Θετικά τα μηνύματα από την καμπάνια για την ασφάλιση των αγροτικών μηχανημάτων – Ο στόχος της Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης και τα πρώτα αποτελέσματα


Η τελική έγκριση για την ίδρυση της μονοπρόσωπης ΕΠΕ με μοναδικό μέτοχο την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, δόθηκε χθες, οπότε και τυπικά πλέον, μπορεί να διαχειρίζεται η συγκεκριμένη εταιρία, τις ασφάλειες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Αχιλλέα Λιούτα, τα πρώτα αποτελέσματα της νέας πολιτικής που εφαρμόζει η Τρικαλινή Ένωση για τις ασφάλειες είναι ήδη ορατά. Παρότι διανύουμε μία περίοδο, κατά την οποία οι αγροτικές εργασίες βρίσκονται σε έξαρση, αρκετοί αγρότες προσήλθαν στα γραφεία της Ένωσης, επί της Ιουλιέττας Αδάμ, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική, ως προς τις ασφάλειες. Ορισμένοι, εξ αυτών μάλιστα, προχώρησαν αμέσως στην ασφάλιση των οχημάτων τους, εμπιστευόμενοι την Τρικαλινή Ένωση, αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται.






Καθολική η αντίδραση των επαγγελματοβιοτεχνών
Εμφανίζονται αντίθετοι στην οποιαδήποτε μορφή λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή μετά και τις αποφάσεις που έχουν λάβει ορισμένες νομαρχίες της χώρας με το πρόσχημα των τουριστικών περιοχών


Η προοπτική διεύρυνσης του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές πυροδοτεί εκ νέου την αντιπαράθεση μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολυκαταστημάτων.
Το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές απασχόλησε και στο παρελθόν τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τόσο των Τρικάλων, όσο και των υπολοίπων περιοχών της χώρας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις αποφάσεις ορισμένων νομαρχιών της χώρας που δίνουν το πράσινο φως για λειτουργία των επιχειρήσεων τις Κυριακές με το πρόσχημα της τουριστικής περιοχής.
Η ενέργεια αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκαλεί δυσαρέσκεια και στην ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Τρικάλων.
Μάλιστα από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης τόνισε την αντίθεσή του στο μέτρο, εκφράζοντας φόβους για επέκταση του μέτρου σε πολλές νομαρχίες της επικράτειας.


Αιφνιδιαστική παραίτηση του Γρηγόρη Βλαχάκη


Έντεκα μήνες πριν την τυπική λήξη της θητείας του ο κ. Γρηγ. Βλαχάκης, παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητού , κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχονταν εντός και εκτός νοσοκομείου.


Κενή είναι και πάλι η θέση του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Γρηγόρη Βλαχάκη χθες το μεσημέρι έντεκα μήνες πριν την τυπική λήξη της θητείας του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε ότι «με τη σημερινή μου ενέργεια για άλλη μια φορά εμμένω στις αξίες μου», ενώ αρνήθηκε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους λόγους της παραίτησής του.

Ωστόσο ο κ. Βλαχάκης παραδέχτηκε ότι δέχονταν ψυχολογική πίεση από ανθρώπους εντός και εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ δεν διάψευσε ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι του ζητήθηκε η παραίτηση από το υπουργείο Υγείας.

Ξεκινούν οι εργασίες για το πολιτιστικό κέντρο της Αγίας Μονής
Θα ανεγερθεί στο οικόπεδο που δώρισε στον Δήμο Τρικκαίων η κυρία Σοφία Μπούμα – Θα στεγάσει παράρτημα του ΠΟΔΤ, αλλά και τους φίλους του Δημήτρη Μητροπάνου



Μία δωρεά με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, αφού προέρχεται από μία συνδημότισσα η οποία έδωσε ότι είχε και δεν είχε, για την πόλη της και την ιδιαίτερη συνοικία της, βρίσκει το δρόμο της.

Ο λόγος για τη δωρεά της κυρίας Σοφίας Μπούμα η οποία χάρισε στο Δήμο Τρικκαίων την κατοικία της στην Αγία Μονή προκειμένου να διαμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο.
Η δημοτική αρχή κατέληξε στις οριστικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακίνητου, οπότε εντός των ημερών, αφού πρώτα κατεδαφιστεί το υπάρχον πλίθινο κτίσμα, θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους.
Το έργο συνολικού προυπολογισμού 400.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε και ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία Σγουραλής και ΣΙΑ, με έκπτωση 47%. Το έργο αφορά την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου στην συνοικία της Αγίας Μονής του Δήμου Τρικκαίων.
Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως της Αγίας Μονής, σε κεντρικό σημείο και έχει επιφάνεια 271,45 μ2 ιδιοκτησίας Δήμου Τρικκαίων. Εντός αυτού πρόκειται να ανεγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο η οποία θα αποτελεί το Πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.



Ορκίστηκαν 212 Μόνιμοι Λοχίες στη ΣΜΥ

Ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στη ΣΜΥ οι 212 Μόνιμοι Λοχίες, εκ των οποίων οι 12 Κύπριοι, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα.



Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Στυλιανό Νάση, σε μια εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των σπουδαστών και πλήθος επισήμων.
Η λαμπρή τελετή περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο και ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής από τον Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο Αθανάσιο Τσέλιο.














Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου