Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η «Βαβυλωνία» από το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ στο Φρούριο


Τετάρτη 15/7, 21.15, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Διοργάνωση ΠΟΔΤ



Εισιτήρια διατίθενται στο Λογιστήριο του ΠΟΔΤ , 9π.μ.-1.30 μ.μ., τηλ. 24310 78352
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ ενηλίκων, 15 ευρώ μαθητικό-φοιτητικό

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με το έργο «Βαβυλωνία» του Δ.Κ. Βυζάντιου. Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου , 21.15, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο).

Εισιτήρια – πληροφορίες στο Λογιστήριο του ΠΟΔΤ , 9π.μ.-1.30 μ.μ., τηλ. 24310 78352
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ ενηλίκων, 15 ευρώ μαθητικό-φοιτητικό
Η υπόθεση του έργου
Ένας Ανατολίτης, ένας Μωραΐτης, ένας Χιώτης, ένας Κρητικός, ένας Αρβανίτης, ένας Κύπριος κι ένας λογιότατος από την Κω, μαθαίνοντας στο Ναύπλιο το νέο της καταστροφής της αρμάδας του Ιμπραήμ (1827), αποφασίζουν να γιορτάσουν το ευχάριστο γεγονός μ `ένα γλέντι στη λοκάντα του Χιώτη μισέ Μπαστιά. Τα παραπίνουν όμως πάνω στον πατριωτικό ενθουσιασμό τους κι ο αψύς Αρβανίτης που δεν καταλάβαινε το γλωσσικό ιδίωμα του Κρητικού, νομίζοντας σε μια στιγμή πως ο τελευταίος τον πρόσβαλε, τον τραυματίζει με μια πιστολιά.

Φτάνει η αστυνομία, γίνονται ανακρίσεις από τον Επτανήσιο αστυνόμο Διονύσιο Φάντε, που μ`όλη την ανακριτική πείρα του δεν τα καταφέρνει να εξακριβώσει αν ο τραυματισμός του Κρητικού είναι κάζο π ε ν σ ά τ ο (εκ προμελέτης) ή α τ σ ι ν τ έ ν τ ε (τυχαίο), επειδή ούτε αυτός καταλαβαίνει το γλωσσικό ιδίωμα των μαρτύρων, ούτε οι μάρτυρες το δικό του, οι πανηγυριστές οδηγούνται στην αστυνομία μαζί με το Χιώτη καταστηματάρχη και τελικά αποφυλακίζονται όλοι με διαταγή της διοίκησης για να φιληθούν σαν αδέρφια. Αυτούς όλους και όλα αυτά η παράστασή μας - το θέατρο έχει τον τρόπο - θα τους φέρει, θα τους βγάλει, θα τους αναστήσει στις μέρες μας, θα δείξει πόσο απελπιστικά παραμένουμε ίδιοι από την εποχή της Απελευθέρωσής μας από τους Τούρκους.


Συντελεστές
Πρόλογος-επεξεργασία κειμένου: Θόδωρος Γρηγοριάδης, Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης – Τάσος Ράτζος, Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Στρούλια, Σύνθεση τραγουδιών: Γιώργος Ανδρέου, Μουσική παράστασης: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Χορογραφία: Κική Μπάκα , Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου – Ιφιγένεια Μπουφίδου , Υπεύθυνη παραγωγής : Δόμνα Καβακίδου
Διανομή:
Ανατολίτης: Ταξιάρχης Χάνος, Πελοποννήσιος: Θάνος Δόβρης , Χιώτης: Παναγιώτης Παναγόπουλος
Κρητικός: Νίκος Τουρνάκης , Αρβανίτης: Αρης Τσαμαπαλίκας , Κύπριος: Στράτος Παυλίδης , Λογιότατος: Κώστας Βασαρδάνης , Ξενοδόχος Χιώτης: Θύμιος Κούκιος , Αστυνόμος Επτανήσιος: Παντελής Δεντάκης , Γραμματέας της Αστυνομίας: Κώστας Καράκης , Κανέλλα –ερωμένη του Κρητικού: Ερατώ Πίσση , Γαρούφω –γριά τροφός της Κανέλλας: Βάσια Χρήστου










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου