Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΑΣ Τρίκαλα 2000 - Τα τελευταία νέα της ομάδας


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ DJIKANOVIC - Κοντά στον Miha Zupan









Ο ΑΣ Τρίκαλα 2000 ανακοινώνει την απόκτηση του γκαρντ Γιώργου Αποστολίδη. Ο Γιώργος Αποστολίδης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1984 στην Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 1.99.
Από το 2000 έως το 2003 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ ενώ στην συνέχεια και μέχρι το 2005 αγωνίστηκε στον Ηρακλή.
Για δύο περιόδους, από το 2005 έως το 2007 αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας. Το 2007 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ο οποίος τον παραχώρησε δανεικό στον Πανελλήνιο όπου έμεινε μία αγωνιστική περίοδο.
Η περσινή χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται στην ΑΕΛ με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια (6.8 πόντους μ.ο., 2.1 ριμπάουντ μ.ο., 2.6 ασίστ μ.ο).
Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας ενόπλων που κατέκτησε το 2009 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Λιθουανία.
Σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της ομάδας ο Γιώργος Αποστολίδης σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ την νέα σεζόν στα Τρίκαλα. Η ομάδα πέρυσι κατέβαλλε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί στην κατηγορία και φέτος θεωρώ ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Ο δικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να βοηθήσω την ομάδα στην νέα προσπάθεια στην Α1».


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ DJIKANOVIC

Ο ΑΣ Τρίκαλα 2000 ΚΑΕ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μαυροβούνιο σέντερ Savo Djicanovic (2.12) και για την νέα σεζόν. O Savo Djikanovic ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της περσινής πετυχημένης πορείας στην Α1. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΣ Τρίκαλα και στα 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009 πετυχαίνοντας 162 πόντους και μαζεύοντας 107 ριμπάουντ.
Ο Savo Djikanovic στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Μπούντουσνόστ, Μπαρ, Λόβτσεν, Ολυμπιακό, Χέμοφαρμ, Ολύμπια Λάρισας και Κολοσσό Ρόδου.
Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ομάδας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και την νέα χρονιά στα Τρίκαλα. Μου αρέσει η ομάδα, η πόλη, οι φίλαθλοι αλλά και ο προπονητής Βαγγέλης Αγγέλου καθώς με την έλευση του στην ομάδα παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1».
Ο σέντερ από το Μαυροβούνιο θεωρεί ότι τα πράγματα την νέα χρονιά μπορούν να πάνε μόνο καλύτερα: «Υπάρχει πια μεγαλύτερη εμπειρία ενώ όπως μαθαίνω η ομάδα οργανώνεται καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά θα έχουμε πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι αλλά απ’ ότι βλέπω έχουν έρθει αξιόλογοι παίκτες και είμαι βέβαιος πως θα δημιουργηθεί μία αξιόμαχη ομάδα».
Ο Σάβο έχει μόνο καλές αναμνήσεις από τους Τρικαλινούς φιλάθλους: «Ήταν εκπληκτικοί καθ΄ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, ακόμη και στις ήττες. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν μοναδική και τέτοια που κάθε παίκτης θέλει. Απέναντι μου ήταν όλοι πολύ φιλικοί και έχω κάνει και αρκετούς φίλους στα Τρίκαλα τους οποίους και ανυπομονώ να δω».
Τέλος, έδωσε και μία υπόσχεση στους φίλους του ΑΣ Τρίκαλα: «Υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και φέτος προκειμένου η ομάδα να εκπληρώσει ξανά τους στόχους της».

Κοντά στον Miha Zupan ο ΑΣ Τρίκαλα
* Ο ΑΣ Τρίκαλα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του διεθνούς Σλοβένου σέντερ Miha Zupan. O Miha Zupan γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 και έχει ύψος 2.06.
* Την περσινή σεζόν ήταν στην βασική πεντάδα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με την οποία αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια του Σλοβένικου πρωταθλήματος (6.7 πόντους μ.ο., 2.8 ριμπάουντ), σε 25 παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας (6.3 πόντους μ.ο., 4.6 ριμπάουντ) καθώς και σε δέκα παιχνίδια της Ευρωλίγκας (6.8 πόντους μ.ο., 4.6 ριμπάουντ μ.ο.).
* Κλήθηκε από τον Γιούρι Ζντοβτς στην προετοιμασία της Εθνικής Σλοβενίας για το Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας καθώς ο Σμόντις αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και αγωνίστηκε σε δύο φιλικά με μία επίλεκτη ομάδα Αμερικάνων και την Κροατία.
* Μάνατζερ του είναι ο Σλοβένος παλιός παίκτης του Ολυμπιακού Μπόρις Γκόρενς.
* Έχει γεννηθεί με σοβαρότατο πρόβλημα ακοής αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει σπουδαία καριέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι ο πρώτος μερικώς κωφός παίκτης που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα.



















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου