Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

300.000 ευρώ από το ΄΄ΠΙΝΔΟΣ΄΄ για το δρόμο Κρύας Βρύση – Γλυκομηλιά Τρικάλων


Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας υπέγραψε άδεια δημοπράτησης του έργου βελτίωση οδού από Δημοτικό Διαμέρισμα Κρύας Βρύσης Δήμου Καλαμπάκας μέχρι Δημοτικό Διαμέρισμα Γλυκομηλιάς Δήμου Κλεινοβού του Νομού Τρικάλων΄΄ προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΄΄ΠΙΝΔΟΣ΄΄





Πρόκειται για έργο βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης διαδημοτικού δρόμου μήκους 1.200 μ. που διέρχεται μέσα από τον ορεινό όγκο του Κόζιακα και συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα της Κρύας Βρύσης του Δήμου Καλαμπάκας και του Δ.Δ. Γλυκομηλίας του Δήμου Κλεινοβού. Με την παρούσα εργολαβία θα βελτιωθεί η μετακίνηση των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών ανάμεσα στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων.


Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας, δήλωσε «Ανακοινώσαμε σήμερα την άδεια δημοπράτησης του δρόμου από Δημοτικό Διαμέρισμα Κρύας Βρύσης Δήμου Καλαμπάκας μέχρι Δημοτικό Διαμέρισμα Γλυκομηλιάς Δήμου Κλεινοβού, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ. Το έργο αυτό εντάσσεται απόλυτα στη φιλοσοφία του που είναι η κατασκευή έργων υποδομής και η βελτίωση των οδικών συνδέσεων, που συμβάλλουν σταδιακά στην άρση της απομόνωσης των ορεινών περιοχών. Παράλληλα, βέβαια, εγγυάται την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής και κάνει προσβάσιμες τις όμορφες περιοχές της Καλαμπάκας και του Κλεινοβού στους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ αποτελεί μέρος της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης για πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. Παράλληλα με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα, το ΠΙΝΔΟΣ συνδράμει επικουρικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην τόνωση



της τοπικής οικονομίας και επενδύει στη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση του ορεινού όγκου της Πίνδου.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα πορεία του, καθώς τα αποτελέσματά του είναι ορατά στην καθημερινή ζωή των πολιτών.»





540.000 ευρώ από το "ΘΗΣΕΑ" για ύδρευση στο Δήμο Κραννώνα
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτης Γκούπας υπέγραψε την άδεια δημοπράτησης για το έργο ¨Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κραννώνα Νομού Λάρισας – Β΄ Φάση¨ προϋπολογισμού 540.000 ευρώ από το αναπτυξιακό πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ".

Το παραπάνω έργο αφορά στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στον οικισμό του Κάμπου και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κραννώνα από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Το έργο συμπληρώνει το ήδη περαιωμένο έργο 646.000 ευρώ που αφορούσε σε αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Ο Γενικός Γραμματέας με το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε «Το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», ένα από τα αποτελεσματικότερα προγράμματα που σχεδίασε η σημερινή Κυβέρνηση ενισχύει τα τελευταία χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση με σημαντικούς πόρους. Στην πράξη αποδεικνύεται πως, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να δουλέψει με κανόνες και να παράγει έργο που καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Με τη συνέχεια της αντικατάστασης των παλιών αγωγών ύδρευσης στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κραννώνα, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν πλέον να πίνουν και να χρησιμοποιούν καθαρό νερό.
Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πως η αναπτυξιακή ώθηση της αυτοδιοίκησης που πέτυχε ο «ΘΗΣΕΑΣ» θα έχει συνέχεια και επιτυχία, την οποία εγγυάται ο άρτιος σχεδιασμός του «ΘΗΣΕΑ II»




















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου