Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Οι εγγραφές στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές μαθητών στα εκπαιδευτικά τμήματα των τομέων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων για την νέα εκπαιδευτική χρονιά 2009-2010.Θα διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα.






Τα τμήματα στελεχώνονται με άριστο διδακτικό προσωπικό και διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό. Το πρόγραμμα των μαθημάτων και όλες οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν θεωρητικά στοιχεία, μεθοδολογία και πρακτική. Τα θεματικά αντικείμενα είναι ποικίλα, στοχεύοντας να καλυφθούν όσο γίνεται περισσότερες όψεις του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής παιδείας.



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με την μακρόχρονη και δημιουργική πορεία του συνεχίζει να πρωτοπορεί στις πολιτιστικές δραστηριότητες και να υπηρετεί υπεύθυνα την μουσική εκπαίδευση με έμπειρους και διπλωματούχους καθηγητές. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα συνδυάζει την μεθοδολογική και ποιοτική μουσική γνώση με την ταυτόχρονη ανάδειξη και αξιοποίηση του ταλέντου και των μουσικών ικανοτήτων.




Σχολές του Δημοτικού Ωδείου:

Σχολή Πιάνου Σχολή Πνευστών:
Φλάουτο
Φλογέρα
Κλαρίνο
Σαξόφωνο
Σχολή εγχόρδων:
Βιολί Σχολή μονωδίας
Βιόλα
Βιολοντσέλο Σχολή ανώτερων θεωρητικών:
Ωδική
Σχολή Κιθάρας: Αρμονία
Κλασική κιθάρα Αντίστιξη
Ηλεκτρική κιθάρα Φούγκα
Πρακτική κιθάρα Σύνθεση



Σχολή Drums Όργανα Ελληνικής μουσικής
Μπουζούκι
Τμήματα μουσικής προπαιδείας Μουσικά σύνολα:
Ορχήστρα ποικίλης μουσικής και
Μικρή συμφωνική ορχήστρα
Τμήματα ιστορίας και μορφολογίας Χορωδία:
Εφηβική

Εγγραφές καθημερινά στη Γραμματεία του ΔΩΤ 8.30 π.μ.-1.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ.-8.00 μ.μ., Βύρωνος 32 τηλ: 24310-76620


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ
Το Εργαστήρι Τέχνης λειτουργεί από το 1985, στεγάζεται στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου. Καλύπτει ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα από τις παραδοσιακές μορφές έως τις σύγχρονες αναζητήσεις. Σκοπός η ανάπτυξη του ταλέντου και συνεισφορά στην καλλιτεχνική παιδεία και στην καλλιέργεια αισθητικής.
Λειτουργούν τα εξής εκπαιδευτικά τμήματα:
Εργαστήρι Ζωγραφικής. Τμήματα προσχολικά, μαθητών Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου σχολικά όλων των βαθμίδων, ενηλίκων. Οι μαθητές μυούνται στα μυστικά, στις τεχνικές και τις εκφραστικές οδούς των εικαστικών τεχνών καλλιεργώντας το ταλέντο τους. Συμμετέχουν δε με τις δημιουργίες τους σε εκθέσεις και εικαστικές συναντήσεις.
Εργαστήρι Φωτογραφίας .Διδάσκονται η ιστορία και οι ιδιαίτερες τεχνικές της φωτογραφικής τεχνικές της φωτογραφικής τέχνης. Οι μαθητές ασκούνται πρακτικά στον χειρισμό ασπρόμαυρων και έγχρωμων φωτογραφικών μηχανών και συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία λήψης, εμφάνισης και εκτύπωσης φωτογραφιών. Τμήμα ενηλίκων.
Εργαστήρι Αγιογραφίας. Διδάσκεται η μοναδική βυζαντινή τέχνη της αγιογραφίας. Διέπεται από καθορισμένες τεχνικές και αυστηρές εκφραστικές φόρμουλες και διαθέτει μια μακραίωνη και ανόθευτη παράδοση. Αποτελεί μέσο εικαστικής έκφρασης αλλά ταυτόχρονα υπηρετεί την υψηλή πνευματικότητα της χριστιανικής πίστης. Τμήμα ενηλίκων
Πληροφορίες εγγραφές : καθημερινά 8.00π.μ. – 1.00μ.μ. στα γραφεία του ΠΟΔΤ (Γαριβάλδη 8) , τηλ 24310 76613



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Η Δημοτική Φιλαρμονική στεγάζεται στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο της Δωροθέας Σχολής στην οδό Στρ. Σαράφη 42 . Ιδρύθηκε το 1885. Το ρεπερτόριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τόσο από την κλασσική όσο και σύγχρονη μουσική. Μπορούν να εγγραφούν μαθητές ηλικίας 11 ετών και άνω. Διδάσκονται δωρεάν τα όργανα: φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, κόρνο, τρομπόνι, άλτο κόρνο, τρομπέτα, μπάσο, ευφώνιο, κρουστά. Οι μαθητές συμμετέχουν στην μπάντα. Πολλοί απασχολούνται σήμερα στις Μπάντες του Στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμενικού, του Ναυτικού, κ.α.
Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά : 6.30 μ.μ. – 9 μ.μ. τηλ. 24310 74435


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση του χορωδιακού τραγουδιού στην πόλη μας . Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναντήσεις χορωδιών, φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.
Λειτουργούν:
Τμήμα ενηλίκων : κάθε Τρίτη και Πέμπτη 8.30 μ.μ..
Τμήμα Χορωδίας Δωματίου: κάθε Τρίτη 8 μ.μ.
Η φοίτηση είναι δωρεάν
Τα μαθήματα των τμημάτων πραγματοποιούνται στην αίθουσα της ΔΧΤ στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8).
Πληροφορίες εγγραφές τηλ .: 24310 88237

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα ιδρύθηκε το 1966, δραστηριοποιείται στην διατήρηση και προβολή της ελληνικής παράδοσης και ιδιαίτερα των χορών, τόσο της περιοχής Τρικάλων όσο και της Ελλάδας γενικότερα. Συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό , και σε αρκετές εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Διατηρεί πέντε μικτά χορευτικά συγκροτήματα με πάνω από 300 χορευτές και έμπειρους χοροδιδασκάλους Λειτουργούν τμήματα παιδικά, εφήβων και ενηλίκων. Η φοίτηση στα τμήματα είναι δωρεάν. Το Δημοτικό Χορευτικό λειτουργεί σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, Γαριβάλδη 8.
Πληροφορίες εγγραφές : καθημερινά 8.00π.μ. – 1.00μ.μ. στα γραφεία του ΠΟΔΤ (Γαριβάλδη 8), τηλ 24310 76613




















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου