Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Την σημαντική οδική σύνδεση Αγρελιά - όρια Ν. Τρικάλων προς Λάρισα εγκαινίασε ο Νομάρχης


Τον δρόμο Αγρελιά- όρια Νομού Τρικάλων προς Λάρισα εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης παρουσία πολλών φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παληοκάστρου .





Η πρώτη εργολαβία του έργου εκτελέστηκε από την εταιρία «Βεζυργιαννίδης – Καρατζούνης ΑΤΕΒΕ» και η δεύτερη από την κοινοπραξία «Χρ. Κατσιάβας και ΣΙΑ ΟΕ – Σωτ. Καρατζούνης και ο προϋπολογισμός ανήλθε στο 1,5 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ.


Στο συγκεκριμένο οδικό κομμάτι εκτελέστηκαν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης σε μήκος 5 χλμ.

Το έργο που αποτέλεσε πάγιο αίτημα μεγάλης μερίδας κατοίκων της περιοχής του δήμου Παληοκάστρου θεωρείται αρκετά σημαντικό καθώς θα βοηθήσει στην οδική σύνδεση των νομών Τρικάλων και Λάρισας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:


«Εγκαινιάσαμε ένα σημαντικό οδικό άξονα που θα συνδέει τον νομό μας με τον όμορο νομό της Λάρισας και ειδικότερα από την Αγρελιά έως τα όρια του γειτονικού νομού. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών ικανοποιούμε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και ελπίζουμε ότι και ο νομός Λάρισας θα πράξει κάτι ανάλογο, να κατασκευάσει το τμήμα που ανήκει στα διοικητικά του όρια. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν ελεύθερα, άνετα σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.


Η κατασκευή των οδικών δικτύων που συνδέουν τα Τρίκαλα με γειτονικούς νομούς αποτελεί προτεραιότητα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Κι αυτό γιατί θα συμβάλει στα μέγιστα στην επικοινωνία των περιοχών που δεν μπορούσαν να συνδεθούν, παρά την κοντινή απόσταση που τις χώριζε και γι’ αυτό μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και οι δρόμοι Μαυρέλι – Δίλοφος, Κορυδαλλός – Γρεβενά ενώ κατασκευάζεται η οδός Βατσουνιά Ροπωτό, Χαλίκι – Μέτσοβο και Ανθούσα Καλαρρύτες».



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παληοκάστρου κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «ένα χρόνιο αίτημα έχει ολοκληρωθεί και πιστεύω ότι θα υπάρξει κατανόηση και από τον Νομάρχη Λάρισας κ. Κατσαρό ώστε να υλοποιηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι».
Χάρης Μαντέλλος





















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου