Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Γαρδίκι – Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια)


ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ»







Από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποίησε στον ορεινό όγκο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, αυτό της βελτίωσης οδού Γαρδικίου – Αγίας Παρασκευής (Τζούρτζια), εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14-8-2009, από τον Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.








Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας κ. Παπαμιχαήλ, ο Δήμαρχος Αιθήκων κ. Μπατατόλης, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Βουρλίτσης, ο Δασάρχης Τρικάλων κ. Κουτσονάσιος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής.





Όπως τονίστηκε και από τον Νομάρχη, αλλά και από τους κατοίκους είναι ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό μιας και ενώνει τα δύο χωριά Γαρδίκι και Αγία Παρασκευή, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους των δύο χωριών να έχουν πλέον καθημερινή επαφή.

Αρχικά έγινε ο αγιασμός και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους επίσημους.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτό το σπουδαίο έργο. Τα έργα δεν κρίνονται με το μέγεθός τους, αλλά με την ωφελιμότητά τους και τη χρησιμότητά τους στους πολίτες. Αυτό το έργο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και του Γαρδικίου και της Αγίας Παρασκευής, αλλά και όλων των παραγόντων της περιοχής.

Το έργο το εντάξαμε στο πρόγραμμα «Πϊνδος» αρχικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γκούπα το μετατάξαμε στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και κερδίσαμε χρήματα από το «Πίνδος» και κάναμε άλλα έργα.


Και οι δύο εργολαβίες του έργου είναι προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ και πιστεύω ότι αυτά τα χρήματα έπιασαν τόπο και το καταλαβαίνω από τις επαφές μου με τους κατοίκους των δύο περιοχών. Θα βοηθηθούν, θα έρθουν πιο κοντά. θα βοηθήσουμε και θα δώσουμε χρήματα σε όλα τα χωριά ανάλογα με τις ανάγκες τους θα τα βοηθήσουμε. Έχουμε εργολαβία και για το Παλαιοχώρι και ο δρόμος Γέφυρα Αλεξίου – Αρματωλικό με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη το εντάξαμε στο ΠΕΠ και πιστεύουμε θα υλοποιηθεί στην νέα προγραμματική περίοδο την οποία διανύουμε.

Έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε στην περιοχή, όσο η περιοχή έχει ανάγκη και όσο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε».


Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας τόνισε:

«Έχουμε ολοκληρώσει στα πλαίσια του ΠΕΠ πάνω από 1.400 έργα σε όλη την Θεσσαλία, με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1 δις. ευρώ. Το έργο μπορεί να είναι μικρού προϋπολογισμού για τα δικά μας μεγέθη, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο Δήμαρχος Αιθήκων κ. Μπατατόλης τονίζοντας ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, ένα έργο που βοηθά τα δύο χωριά, είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτό τον δρόμο, τα δύο χωριά ήταν ξεκομμένα και σταμάτησε να υπάρχει η επαφή των κατοίκων.


Αυτό το έργο είναι σημαντικό και για τις σχέσεις των δύο χωριών. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη και τον Νομάρχη για αυτό το έργο» και ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Βουρλίτσης ο οποίος ανέφερε ότι «ένας κακοτράχαλος δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί, ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Νομάρχη για την ολοκλήρωση του δρόμου, σε έναν δρόμο που έχουμε θρηνήσει θύματα και ελπίζουμε από’δω και πέρα με τα στηθαία ασφαλείας να μην χαθούν άλλες ζωές. Είναι σημαντικό έργο γιατί τα τελευταία χρόνια τα δύο χωριά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας.



















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου