Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γέφυρα "Καλατράβα" - Το "γιοφύρι" ...των Τρικάλων;



Αναμένεται λύση για τη γέφυρα Αγίου Οικουμενίου







Μπορεί η καθυστέρηση που προβλεπόταν στις εργασίες της ανέγερσης της νέας γέφυρας του Αγίου Οικουμενίου μετά την κατασκευαστική αστοχία που παρουσιάστηκε, να ήταν λίγες μέρες, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν σε έναν από τους βραχίονες της γέφυρας εμφανίστηκε ρωγμή και μικρή μετατόπιση. Πριν από λίγες μέρες βγήκαν τα δοκίμια, τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου της ποιότητας του σκυροδέματος δηλαδή κι όπως προκύπτει η κατασκευαστική αστοχία οφείλεται στη χαμηλή αντοχή του μπετόν.

Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν από 2 περίπου μήνες μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση με αποτέλεσμα οι εργασίες να έχουν σταματήσει.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται μελέτη η οποία θα προτείνει λύση σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, εάν δηλαδή θα ξηλωθεί ο βραχίωνας, θα ενισχυθεί με κάποιον τρόπο ή θα αντικατασταθεί τμηματικά. Με βάση δηλαδή τα αποτελέσματα των δειγμάτων θα σχεδιαστεί επακριβώς με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Το έργο

Οι εργασίες ανέγερσης της νέας γέφυρας που κατασκευάζεται στην περιοχή της Νέας Ζωαγοράς ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2008. Η γέφυρα θα συνδέει τις οδούς Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης στον Ληθαίο ποταμό, ενώνοντας ουσιαστικά τις περιοχές Αγίου Οικουμενίου (Σεισμοπλήκτων) με την περιοχή της Νέας Ζωαγοράς (στο ύψος των παραγωγικών εργαστηρίων της ΔΕΚΑ).

Πρόκειται για ένα έργο που από τη Δημοτική Αρχή έχει χαρακτηριστεί ζωτικής σημασίας καθώς μέσω αυτής θα επιλυθεί το πρόβλημα επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι των δύο αυτών συνοικιών της πόλης καθώς δεν υπάρχει γέφυρα του Ληθαίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευάζεται από την εταιρία Σωτήριου Ν. Καραντζούνη, ενώ εμπνευστής και σχεδιαστής της είναι ο κ. Παπαϊωάννου.

Βιβή Μαργαρίτη - "Πρωινός Λόγος"







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου