Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

«Ήταν νόμιμες οι 270 προσλήψεις στην Αγρογή ΑΕ» - Για ρεβανσισμό της νέας υπουργού κάνει λόγο ο Σωτήρης Χατζηγάκης


Στην αντεπίθεση περνά ο συντοπίτης πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτ. Χατζηγάκης για το θέμα των 270 προσλήψεων στην Αγρογή Α.Ε.





Με ανακοίνωση που στάλθηκε από το πολιτικό του γραφείο ο τρικαλινός βουλευτής της Ν.Δ. μιλά «για ρεβανσιστικές προθέσεις» της νέας υπουργού «που μας θύμισαν το παλαιό, «καλό», πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του ’80».



Ο κ. Χατζηγάκης κάνει λόγο για «απειλές της κας Μπατζελή με διώξεις και διωγμούς των εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι δήθεν οι προσλήψεις «είναι ανύπαρκτες» και ότι «δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν τηρήθηκαν διαδικασίες»».


Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υποστηρίζει ότι «η πρόσληψη των 270 υπαλλήλων στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο, σύμφωνα με τη διαδικασία που
προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 13 του Νόμου 2229/94.» παραθέτοντας τις ακριβείς ημερομηνίες ανάρτησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την υποβολή των βιογραφικών, τη σύσταση 3μελούς επιτροπής αξιολόγησης και τις σχετικές υπογραφές των συμβάσεων, «σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο και όχι προεκλογικά». Επίσης ο κ. Χατζηγάκης αναφέρει ότι «τα όσα αναφέρονται περί μη δημοσίευσης σε ΦΕΚ, προφανώς κάποιοι αγνοούν τον Νόμο ή το επικαλούνται για λόγους ρεβανσισμού, αφού η ΑΓΡΟΓΗ ως Α.Ε. δεν υπόκειται στις διατάξεις που επιβάλλουν την υποχρέωση δημοσίευσης σε ΦΕΚ.

Συνεπώς είναι άκρως προσβλητικό και προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά και προς τους εργαζομένους στην ΑΓΡΟΓΗ οι προσλήψεις αυτές να χαρακτηρίζονται «ανύπαρκτες» και «ανυπόστατες». (Ολόκληρο το κείμενο της απάντησης δημοσιεύεται στη σελίδα 15). Στο μεταξύ συνεργάτες των δύο υπουργών άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν στη δημοσιότητα τα 270 ονόματα των «προσληφθέντων», στους οποίους, κατά πληροφορίες, περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος πρώην υπουργών, βουλευτών και υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων της απελθούσας κυβέρνησης.

Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το μέλλον της ΑΓΡΟΓΗ.
Κατά πληροφορίες, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η συγχώνευσή της με άλλον οργανισμό, πιθανότατα τον ΟΠΕΚΕΠΕ.



Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια: