Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τα 69 χρόνια από το «ΟΧΙ» του 1940


Σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για «εθνική ομοψυχία» και ταξική συνεργασία.



Καλούνται να πουν ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, στους νατοϊκούς εξοπλισμούς, στη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς, στη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατούς Κατοχής.

Η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, η διαστρέβλωση του δίκαιου αγώνα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που επιχειρείται από αστικούς μηχανισμούς, ιστοριογράφους και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έχει στόχο την ισοπέδωση της λαϊκής συνείδησης, την υποταγή των εργαζομένων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Θέλουν η μνήμη να λειτουργεί υπέρ της λήθης και της καταδίκης των κορυφαίων λαϊκών αγώνων. Το γνήσιο περιεχόμενο του πατριωτισμού ταυτίζεται με την οργάνωση και την πάλη του εργαζόμενου λαού κατά του «ευρωμονόδρομου», για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια, για να ανοίξει ο δρόμος στην εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμή του και να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του. Η μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της δεν είναι η «πράσινη» καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά ο σοσιαλισμός.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου