Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Προσκύνημα στο Μνημείο των Ηρώων και ομιλία στην Νομαρχία σήμερα για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου


Ξεκίνησαν την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται αύριο με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση οι εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο που διοργανώνει και φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.





Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου έγιναν ομιλίες από ομιλητές σε συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της μεγάλης Εθνικής Επετείου και ακολούθησε προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, σπουδαστών και σπουδαστριών ΤΕΦΑΑ, του τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΤΕΕ Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και του Σώματος Προσκόπων και Οδηγών, στο Μνημείο των Ηρώων, όπου κατέθεσε στεφάνι και ο αντινομάρχης Τρικάλων κ. Κοτρώνης ως εκπρόσωπος του Νομάρχη.


Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Τάσιος σε δηλώσεις του τόνισε: «Για μια ακόμη χρονιά σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος γιορτάζει το Έπος του ’40. Σήμερα οι μαθητές όλων των βαθμίδων κατέθεσαν στεφάνια σε ένδειξη ευγνωμοσύνης σε αυτούς που είπαν το ΟΧΙ στον φασισμό, που είπαν το ΝΑΙ στην ελευθερία, που είπαν το ΝΑΙ στη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Γουγουλάκη μεταξύ άλλων υπογράμισε: «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής προς τους προγόνους που προασπιζόμενοι τα ιδανικά και τις αξίες της πατρίδας μας και ιδιαίτερα την ελευθερία, θυσιάστηκαν στα Βορειοηπειρωτικά βουνά για να δείξουν στους κατακτητές το σθένος, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία προκειμένου να προασπιστούν την ελευθερία».

Στη μία το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Νομαρχιακό Μέγαρο σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού για το ιστορικό της Επετείου από την κ. Ελένη Πανάγου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Ν. Τρικάλων. Νωρίτερα ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης κατά τον χαιρετισμό υπογράμμισε:

«Εμείς ως Τρικαλινοί είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, γιατί όπως γνωρίζετε το 5ο Σύνταγμα Τρικάλων έδωσε τις ηρωικότερες μάχες στην Κλεισούρα και στο Ύψωμα 731, κάτι που μόνο με τη μάχη των Θερμοπυλών μπορεί να συγκριθεί.

Αναλάβαμε μία πρωτοβουλία να αναδείξουμε αυτό το ιστορικό γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το αγκάλιασε όλη η Ελλάδα και από τα επόμενα χρόνια θα έχει καθιερωθεί και η τοπική εθνική γιορτή στις 9 Μαρτίου, όπου θα τιμούμε τη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στα Υψώματα της Αλβανίας για να είναι αυτός ο τόπος ελεύθερος, αλλά και εθνικά υπερήφανος».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου