Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ποικιλία χρωμάτων απέκτησαν τα νερά του Αγιαμονιώτη ποταμού !


Χθες το μεσημέρι η κοίτη του πόταμου μεταξύ Πυργετού και Γαρδικάκι παρουσίαζε μια ασυνήθιστη εικόνα με εμφανή τα σημάδια της ρύπανσης, ενδεχομένως από ρίψη πετρελαίου





ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ... (και μπράβο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «ΕΡΕΥΝΑ» ασχολείται με τη ρύπανση των ποταμών. Κατά καιρούς μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον και συνεχίζουμε, παρουσιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται κατά καιρούς στα ποτάμια.
Βέβαια, λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης των ποταμών της περιοχής μας δεν δόθηκε καθώς μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε τόσο εμείς, όσο και πολίτες της πόλης και ευρύτερα του νομού να γινόμαστε θεατές στο ίδιο ακριβώς έργο.

Τα ποτάμια της περιοχής μας φαίνεται ότι πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα.
Και δεν είναι μονάχα ο Πηνειός και ο Ληθαίος στους οποίους παρατηρήθηκε κατά το παρελθόν μόλυνση.
Και μικρότερα ποτάμια, όπως ο Αγιαμονιώτης φαίνεται πως πληρώνουν το ίδιο τίμημα με αποτέλεσμα πλέον να μην υπάρχει ζωή.
Προ δυσάρεστων εκπλήξεων βρέθηκαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι στα όρια των περιοχών Πυργετού και Γαρδικάκι.
Στην κοίτη του Αγιαμονιώτη λίγα μόλις μέτρα δεξιά της γεφύρας, στο ύψος του 28ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων στα νερά του ποταμού δημιουργήθηκαν διάφορες αποχρώσεις, προκαλώντας ποικίλα σχόλια μεταξύ των κατοίκων.
Περίοικοι βλέποντας τα νερά να αλλάζουν χρώμα, υπέθεταν πως η μόλυνση παρατηρήθηκε από ρίψη πετρελαίου στο ποταμού, άγνωστο βέβαια από ποιους.
Φυσικά αυτό θα μπορούσε να ισχυριστεί κι ένας περαστικός ή ακόμη κι ένα μικρό παιδί, παρατηρώντας τα νερά καθώς η οσμή που αναδυόταν ήταν ικανή για να καταλήξει κανείς σε αυτό το συμπέρασμα.


Σε άθλια κατάσταση
Κατά καιρούς η πολιτική ηγεσία του δήμου Τρικκαίων προχώρησε σε διάφορες παρεμβάσεις για το καθαρισμό των ποταμών που διαρρέουν της πόλης των Τρικάλων.
Η εικόνα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην κοίτη του Αγιαμονιώτη στις περιοχές Πυργετού και Γαρδικάκι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άθλια.
Καλάμια που στέκονται εμπόδιο στην ροή των νερών, μόλυνση που ενδεχομένως προέρχεται από τον ανθρώπινο παράγοντα συνθέτουν το τοπίο.
Αξιοπερίεργο της όλης υπόθεσης και ο αγωγός που πέφτει στο ποτάμι και βρίσκεται στο ύψος της γέφυρας του Πυργετού.
Χθες περίοικοι μας υπέδειξαν το σημείο, παρατηρώντας ότι ο αγωγός διοχέτευε στο ποτάμι νερό το οποίο το διέκρινε ένα θολό γκρι χρώμα.
«Για προστασία μιλάμε», αναρωτιούνται περίοικοι των δυο περιοχών, «όταν παρατηρούμε τέτοιου είδους εικόνες».

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑ 24 Οκτωβρίου 2009




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου