Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ψηφοφορία online για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία


Ανεπίσημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ παρουσία του τομεάρχη του κόμματος – Ποια διαδικασία εξετάστηκε





Σύσκεψη όπου συζητήθηκε σε ανεπίσημη βάση η διαδικασία της ψηφοφορίας στο νομό Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του τομεάρχη του κόμματος κ. Κωδωνά, του προεδρείου της νομαρχιακής οργάνωσης και ορισμένων προέδρων τοπικών επιτροπών.

Η διαδικασία
Μεταξύ άλλων σε αυτή τη σύσκεψη η οποία δεν είχε επίσημο χαρακτήρα τονίστηκαν τα βασικά σημεία της διαδικασίας, η οποία θα είναι online, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοεγγραφής στους καταλόγους. Πρόκειται, όπως ειπώθηκε για μια ανοιχτή ψηφοφορία. Θα δημιουργηθούν δηλαδή εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της Ν.Δ. θα προσέρχονται εκείνη την ημέρα, στις 6 Δεκεμβρίου, και θα επιβεβαιώνουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Θα προσέρχονται, όμως, και πολίτες, οι οποίοι θα καταθέτουν αίτηση, με την οποία θα αναγνωρίζουν ότι επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος, και θα ψηφίζουν.

Θα υπάρχει, δηλαδή, κάλπη, και ψηφοδέλτια τόσα όσοι θα είναι και οι υποψήφιοι, με τα ονόματά τους. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου από τον πρώτο γύρο (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία), τότε θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία στις 13 Δεκεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα 600.000 μέλη της ΝΔ που έχουν εγγραφεί από το 1974 ως το 2007, ενώ ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορούν να εγγραφούν και νέα μέλη εφόσον προταθούν από δύο παλαιότερα. Όλα αυτά βέβαια τα παραπάνω τονίστηκαν σε θεωρητική βάση καθώς επίσημο χαρακτήρα θα πάρουν όταν υπάρξουν και οι τελικές ανακοινώσεις από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.


Στο νομό μας
Στις 6 Δεκεμβρίου λοιπόν, όπως προαναφέρουμε θα στηθούν 1.200 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες πόλεις και αλλού. Στο νομό μας αναμένεται να τοποθετηθούν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές εκτός από την πόλη των Τρικάλων και σε μεγάλους περιφερειακούς δήμους, προκειμένου να διεξαχθεί η όλη διαδικασία όπως ορίζεται από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Του Αποστόλη Ζώη - ΕΡΕΥΝΑ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου