Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Στο πλευρό των εργαζομένων με stage ο Δήμαρχος Τρικκαίων


Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στον Δήμο με συμβάσεις Stage προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να ενημερώσουν για το τι μέλει γενέσθαι με τις συμβάσεις τους.





Οι συμβασιούχοι αρχικά ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι έχουν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνιστούν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τους πληροφόρησε ότι κανείς συμβασιούχος στον Δήμο Τρικκαίων δεν είναι «παράνομος» δεδομένου ότι οι τελευταίες συμβάσεις υπογράφηκαν στις 23 Ιουλίου 2009, πολύ νωρίτερα από τις 4 Σεπτεμβρίου 2009, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία μετά την προκήρυξη των εκλογών.


Άρα όλοι οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στον Δήμο Τρικκαίων μέχρι να τελειώσουν οι συμβάσεις τους (18μηνες ή άλλες) και μετά θα σταματήσουν την εργασία τους.

Σε εκκρεμότητα πάντως βρίσκεται το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων με συμβάσεις Stage, αφού δεν έχει απολύτως ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση.

Στο θέμα αυτό οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων τόνισαν ότι πράγματι η μοριοδότηση είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, δεδομένου ότι δεν ήταν τα 500 ευρώ το μήνα το κίνητρο για την παραμονή τους στις συμβάσεις αλλά η προσδοκία ότι σταδιακά θα είχαν την δυνατότητα για μονιμοποίηση.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος επεσήμανε στους συμβασιούχους ότι ο ίδιος (όπως εξάλλου και η ΚΕΔΚΕ) είναι υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων, ακόμη και με τις απαραίτητες τροποποιήσεις, και σίγουρα είναι σύμφωνος να ισχύει η μοριοδότηση που έχει αποκτηθεί από τους εργαζόμενους.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου