Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Στις 420.000 ευρώ οι οφειλές του δήμου Τρικκαίων στους συμβασιούχους


Χαρούλη, κάντο clopy paste... Το γράφει η ΕΡΕΥΝΑ.
Βάλτο στη σελίδα (σου) trikalacity.gr αν έχεις...(μικρή φωτο) αντικειμενικότητα στις επιλογές.
Δεξί κλικ και αντιγραφή. Όπως κάνεις με όσα σας συμφέρουν. Ξέρεις εσύ...





Την ερώτηση για τον ακριβή αριθμό των συμβασιούχων στο δήμο Τρικκαίων κατέθεσε πρόσφατα η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μερεντίτη και την κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο απάντησε και η απάντηση είναι επίκαιρη μετά και την απεργία των συμβασιούχων του δήμου Τρικκαίων.


Στο κείμενο της απάντησης, που υπογράφεται από τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, επισημαίνεται ότι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο δήμο Τρικκαίων δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, στα οποία εργάζονται 323 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.


Τα στοιχεία, που καταθέτει το υπουργείο προέρχονται από την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Θεσσαλίας και το δήμο Τρικκαίων. Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό κείμενο του υπουργείου, στην υπηρεσία Καθαριότητας εργάζονται πενήντα ένα (51) άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας (ΔΕΚΟΜΕΤ) και σε πολλούς από αυτούς οφείλονται μισθοί 6 έως 8 μηνών. Το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 420.000 ευρώ, λόγος για τον οποίο η ΔΕΚΟΜΕΤ σύναψε δάνειο, της τάξης του 1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων.

Ο αριθμός των συμβασιούχων του δήμου Τρικκαίων είναι μεγάλος, εάν σε αυτούς συνυπολογιστούν και οι άνθρωποι που εργάζονται μέσω των προγραμμάτων stage και εκείνοι της μερικής απασχόλησης. Μάλιστα, πριν τρία χρόνια ο μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων στο δήμο Τρικακίων είχε επιβεβαιωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πέραν αυτού, όμως, το βασικό πρόβλημα δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων. Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι οι συμβασιούχοι δεν αμείβονται κανονικά. Και είναι αυτό πρόβλημα διότι η ίδια κατάσταση ισχύει από την προηγούμενη ακόμη δημοτική περίοδο. Με απλά λόγια από το 2003 και μέχρι σήμερα οι συμβασιούχοι του δήμου δεν αμείβονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρότι εργάζονται κανονικά.


Το ζήτημα των κανονικών αμοιβών, ωστόσο δεν αποτελεί τα τελευταία χρόνια ζήτημα αιχμής για την συνδικαλιστική ηγεσία των δημοτικών υπαλλήλων. Μόνο στην τελευταία 24ωρη απεργία ετέθη το ζήτημα στο διεκδικητικό πλαίσιο του συλλόγου, ενώ το πρόβλημα ισχύει σταθερά τα τελευταία επτά χρόνια.

Της Ελπίδας Κουτσογιάννη - Έρευνα







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου