Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ...


Γράφει ο... Ναπολέων Γιωτίτσας
(από την Φρανκφούρτη)!





Τελικά όλοι έχουν δίκιο στην Ελλάδα! Δίκιο οι φορολογούμενοι, δίκιο οι φοροδιαφεύγοντες, δίκιο οι φοροφυγάδες, δίκιο οι πολιτικοί, δίκιο οι κληρικοί, δίκιο οι εργάτες, δίκιο οι εργοδότες και οι μετανάστες. Μα, τελικά, τι φταίει και δε δουλεύει“ η ελληνική κρατική μηχανή;

Γιατί δεν είναι κανείς ευχαριστημένος στον ελλαδικό χώρο; Πώς δεν ντράπηκε ο υπουργός οικονομικών να ανακοινώσει σήμερα ότι οι Κολωνακιώτες γιατροί βρίσκονται, οικονομικά, σχεδόν στα όρια της φτώχειας;

Δεν μας είπε αν συμπεριλαμβάνονται κιόλας σε μια από της κατηγορίες των πολιτών που... θα πάρουν το βοήθημα αλληλεγγύης! Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Εμείς που ζούμε στο εξωτερικό, μόνο τη λύπη μας μπορούμε να εκφράσουμε μαζί με την απογοήτευση που αισθανόμαστε για την πρώτη πατρίδα μας.

Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι ο υπάλληλος της εφορίας μπορεί να αποδεχτεί μια φορολογική δήλωση „που βγάζει μάτι“ για την υποκρισία και τα παραποιημένα στοιχεία της.

Μα είναι δυνατόν, οι Έλληνες να κατέχουν από δύο αυτοκίνητα, ιδιόκτητες κατοικίες, εξοχικές κατοικίες ... αμέτρητα κινητά τηλέφωνα, να μπορούν να πληρώνουν τον καφέ 3 και 4 ευρώ και όλα αυτά να τα καταφέρνουν με τους μικρότερους μισθούς στην Ευρώπη και μάλιστα στην πιο ακριβή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα; Μάλλον η τέχνη αυτή είναι προνόμιο των Ελλήνων και μόνο των Ελλήνων.


Αυτών, που συνεχώς γκρινιάζουν, διαμαρτύρονται ασταμάτητα, ψεύδονται για το παραμικρό, αναζητούν τα λάθη μόνο στους άλλους, τα ξέρουν καλύτερα από όλους και πάντα θέλουν το δίκιο με το μέρος τους. Έχουν δεν έχουν δίκιο, αυτοί θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο. Τους αρέσει να τους χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά δεν έχουν καλό λόγο για κανέναν άλλο λαό. Αφού θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους κατευθείαν απόγονο του Σωκράτη, γιατί δε σέβονται κανένα νόμο;

Αφού, λένε, είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, γιατί λένε τα περισσότερα ψέματα; Αγαπητέ υπουργέ των οικονομικών, αφού ξέρεις πού είναι το πρόβλημα, γιατί δεν εφαρμόζεις το νόμο; Πόσους γιατρούς θα στείλεις στο φορολογικό δικαστήριο και πόσοι από αυτούς θα χάσουν τα αυτοκίνητα με τα πολλά κυβικά; Έτσι έπρεπε να ξεκινήσεις και να ανακοικώσεις μετά: „ καταδικάστηκαν από τα φορολογικά δικαστήρια ... γιατροί, που έκαναν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις και υποχρεούνται τώρα να καταβάλουν αναδρομικά... κτλ.“.

Έτσι θέλουμε να ακούμε τις ανακοινώσεις και ό΄χι να κάνετε διαπιστώσεις. Ποιος δεν ξέρει στην Ελλάδα τι γίνεται; Αν πάρουμε παράδειγμα από την προηγούμενη κυβέρνηση, πιστεύω ότι εφεξής θα πρέπει να συνεισφέρουμε κι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού για να πάρουν επίδομα αλληλεγγύης και άλλοι φοροδιαφεύγοντες (δικηγόροι, μηχανικοί, τραγουδιστές, κτλ).

Το έστειλε στο fimotro










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου