Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Το θέμα του Ε65 στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου.


Ο δεύτερος κόμβος για την εξυπηρέτηση της πόλης κρίνεται αναγκαίος...
Με 17 θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης θα πραγματοποιηθεί η τελευταία για φέτος συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.





Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης για την σύνδεση του πολεοδομικού συγκροτήματος των Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).

Με την συγκεκριμένη μελέτη θα καταγραφούν τα προβλήματα που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση του δήμου για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε περιοχές που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Πόλης.

Και αυτό γιατί, εκτός από τον προγραμματιζόμενο κόμβο στο Μεγαλοχώρι, κρίνεται αναγκαίο να εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση του πολεοδομικού συγκροτήματος για να αποφευχθούν προβλήματα στην είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων από τον Ε-65 από και προς Τρίκαλα.

Επίσης, θα συγκροτηθούν επιτροπές για την ανάθεση της μελέτης για την τροποποίηση της ΖΟΕ σε περιοχές του δήμου και για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου. Για μια ακόμη φορά θα συζητηθεί ο καθορισμός χώρου για την διεξαγωγή περιφερειακής αγοράς στο πρώην στρατόπεδο «Παπαστάθη», ένα θέμα που αναβλήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση μετά την αντίδραση συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζήτησαν η εισήγηση να είναι σαφής σε ότι αφορά τον χώρο που θα παραχωρηθεί.

Στην ίδια συνεδρίαση έρχεται προς έγκριση η μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ) Τρικάλων στο δήμο, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας καθώς και ο καθορισμός παραβόλου για τη συνολική καταχώρηση στο Κτηματολογικό Γραφείο της μελέτης Πράξης Εφαρμογής της περιοχής Γ. Πάσχου – τμήμα ΙΙ.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου