Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ε-65: Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει το έργο


Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων για το 2009 έγινε χθες το μεσημέρι. Και το Σώμα συνεδρίασε, κάθε άλλο παρά σε κλίμα ομόνοιας.




Δεν έλειψαν από τη συνεδρίαση οι εντάσεις και οι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, ακόμη και μεταξύ συμβούλων της ίδιας παράταξης. Χαρακτηριστική περίπτωση η ένταση μεταξύ του δημάρχου κ. Ταμήλου και της κ. Καταβούτα, οπότε ο κ. Ταμήλος έκανε παρατηρήσεις στην κ. Καταβούτα και μάλιστα… αλά γαλλικά.
Η αφορμή για τις πρώτες εντάσεις δόθηκε στην συζήτηση του θέματος για την σύσταση επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Σύνδεση του Π.Σ. Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδος (Ε65)».
Παρότι δε το έργο είναι σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο μάλλον έδειξε να μην γνωρίζει τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη για τον Ε-65. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προβληματισμοί κατοίκων της Πατουλιάς, τόσο για το τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις τους όσο και το τι θα γίνει με τις οικίες της περιοχής δεν απαντήθηκαν επαρκώς. Απάντηση στους προβληματισμούς, προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί η ρήση του δημάρχου «χρονιάρες μέρες δεν είναι δυνατό να κάνουμε πολιτική εδώ μέσα».
Σημειωτέον ότι κάτοικος που παρέστη στη συνεδρίαση εξήγησε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το τι ακριβώς προβλέπεται, ενώ σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις τους δεν φαίνονται πουθενά, καθώς οι εκτάσεις που αυτές καταλαμβάνουν χαρακτηρίζονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως ποτιστικοί αγροί. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι θα καταγραφούν από την επιτροπή που συστάθηκε με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι απόψεις, οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα που υπάρχουν και σε νέα συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου θα κληθούν οι υπεύθυνοι μελετητές της “Εγνατία Α.Ε.” να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Εξήγησε δε, ότι υπάρχει και η εκκρεμότητα με το θέμα της εισόδου του αυτοκινητόδρομου για την πόλη, οπότε απαιτούνται ούτως ή άλλως διευκρινήσεις.
Κριτική στη δημοτική αρχή και στον δήμαρχο άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης Τρικκαίων Πολιτεία κ. Θανάσης Βαβύλης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ δεν έχει γίνει σωστή ενημέρωση ούτε για τους παραδρόμους που ενώνουν την οδό Λαρίσης με την οδό Πατουλιάς.
Στην ημερίδα που θα γίνει σε επίπεδο ΤΕΔΚ αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της Πόλις Όλων κ. Γκουγκοστάμος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει όλοι οι Δήμαρχοι να κληθούν και να καταθέσουν απόψεις και παρατηρήσεις για τον οδικό άξονα.
Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνησε στην συγκρότηση της επιτροπής, με την επισήμανση ότι θα πρέπει να δοθεί εντολή στους μελετητές να διαλευκάνουν όλες τις παρατηρήσεις, τις απορίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν γύρω από το έργο.

Ελπίδα Κουτσογιάννη - Έρευνα




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου