Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων


Με τέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης και ένα εκτός συνεδρίασε την Δευτέρα 21-12-2009, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.




Πολύ κουβέντα έγινε για το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που έφερε προς συζήτηση η «Αυτοδιοικητική Ενότητα» και αφορούσε στη μεταφορά αδρανών υλικών από χώρο που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή Παλαιομοναστήρου.

Μεταξύ των άλλων η μείζονα αντιπολίτευση μέσω της ερώτησής της ανέφερε αν για τη λήψη των υλικών καταβάλλονται μισθώματα στο δήμο αλλά και για την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται στο έργο.
Ο δήμαρχος Γόμφων κ. Παλλαντζάς, στην εισήγηση του προς το νομαρχιακό συμβούλιο, ισχυρίστηκε πως η απομάκρυνση των αδρανών υλικών είναι σύννομη καθώς υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «ακολουθώ τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».

Παραδέχθηκε πως ο εργολάβος προχώρησε σε εξόρυξη μεγαλύτερη από την συμφωνηθείσα, γεγονός που μόλις έγινε αντιληπτό από το δήμο δόθηκε η εντολή για να αποκαταστηθεί το βάθος. Ο κ. Παλαντζάς κατά την εισήγηση του χαρακτήρισε το έργο της λιμνοδεξαμενής ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή και τους αγρότες ενώ άφησε αιχμές για το ενδιαφέρον των νομαρχιακών συμβούλων που έφεραν το θέμα, κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν δείξει την ίδια ευαισθησία σε αλλά παρόμοια θέματα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντινομάρχη κ. Ντίνου Κοτρώνη, ο οποίος υποστήριξε ότι «κάποιοι θέλουν να επανταχθεί το έργο και δεν το λένε καθαρά».

Λίγο αργότερα και ενώ οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης κάλεσε την μείζονα αντιπολίτευση να πιέσει την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό να δημοπρατήσει το έργο.

Ένταση επικράτησε και στο θέμα της έγκρισης των πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας σε 10 εργαζόμενες που καθαρίζουν καθημερινά ισάριθμους χώρους δικαιοδοσίας της νομαρχίας.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του θέματος κ. Σκούτας εξήγησε πως πρόκειται για «ειδικό καθεστώς εργαζομένων» που αμείβονται ανάλογα με τον χώρο που καθαρίζουν, διαφορετική όμως άποψη εξέφρασε από την μείζονα αντιπολίτευση κ. Διαμαντής, αφήνοντας αιχμές για χρήματα «που είναι άγνωστο που πηγαίνουν».

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και αφορά από 250 ευρώ για τον καθαρισμό των Αγροτικών Κτηνιατρείων Βαλτινού, Οιχαλίας, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, την Πολεοδομία Καλαμπάκας, το 2ο Γραφείο της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμπάκας και το 3ο Γραφείο της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πύλης. Επίσης ποσό 420 ευρώ για το Αγροτικό Κτηνιατρείο Καλαμπάκας, 980 ευρώ για το Τμήμα Συγκοινωνιών και 10.000 ευρώ για το κτίριο της Νομαρχίας και αυτό που στεγάζει Υπηρεσίες επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η υποβολή προτάσεων για ένταξη δύο έργων στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα η βελτίωση και ασφαλτόστρωση της Επαρχιακής Οδού Μυρόφυλο-Μυλογόζι ύψους 650.000 ευρώ και η βελτίωση του οδικού κυκλώματος Μετεώρων για το τμήμα Καστράκι-Ιερά Μονή Μεταμορφώσεων Σωτήρος προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

Τέλος ομόφωνα και χωρίς ερωτήσεις, εγκρίθηκε το πρόγραμμα Δημόσιας Δασοπονίας έτους 2010 συνολικού προϋπολογισμού 15.537.800 ευρώ.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου