Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Μουσικές Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Χορωδία και τη Δημοτική Φιλαρμονική του ΠΟΔΤ


Αύριο στις 8μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων





Σήμερα πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων η εκδήλωση ΄΄ Μελωδικές Χριστουγεννιάτικες ευχές ΄΄ από τα τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού : Δημοτικό Ωδείο , Δημοτική Χορωδία και Δημοτική Φιλαρμονική .
Σε μία μελωδική περιήγηση με άρωμα Χριστουγέννων , θα ακουστούν κάλαντα απ΄ όλον τον κόσμο , γνωστά κλασικά έργα καθώς και αποσπάσματα από Μιούζικαλ και Όπερες .
Τη Δημοτική Χορωδία διευθύνει η κ. Ελένη Ζιάκα την Δημοτική Φιλαρμονική διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Γιώργος Κουβέλας και το Δημοτικό Ωδείο θα συμμετέχει με τμήμα της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής με μαέστρο τον κ. Ανδρέα Τσέγα και ερμηνευτές την Ιφιγένεια Καραγκούνη και Θωμά Σιώμο .

Στη συναυλία, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ και η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, θα ερμηνεύσουν από κοινού τα τραγούδια:
CHRIST THE LORD
ΠΟΙΟ ΝΑ’ ΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
ΜΕ ΠΟΔΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ
ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ
ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Διευθύνει η κ. Ελένη Ζιάκα


Στη συνέχεια η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Τσέγα, θα αποδώσει τα τραγούδια:
Rezitativ und Arie des Uriel Joseph Haydn
(Die Schoephung)
Don Juan W.A. Mozart
(Don Giovanni)
Szene und Arie des Alfred G. Verdi
(La traviata}
Ερμηνεύει ο Θωμάς Σιώμος
Memory Andrew Lloyd Webber
(Cats}
Ερμηνεύει η Ιφιγένεια Καραγκούνη
The Music of the nighit Andrew Lloyd Webber
(The Fandom)
Maria Leonard Bernstein
(West site story)
Ερμηνεύει ο Θωμάς Σιώμος


Μετά θα εμφανιστεί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Κουβέλα και θα εκτελέσει τα μουσικά θέματα:
The first nowell ( παραδοσιακό αγγλικό )
Good King ( παραδοσιακό Φιλανδικό )
Prelude de deum
Η μουσική των νερών HAENDEL


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
JOY TO THE WORLD ΄΄ ΧΑΙΡΕ Η ΓΗ ΄΄ HAENDEL
ADESTE FIDELES ( Λατινικός ύμνος του 18ου αιώνα )
Kling Klockchen ( Γερμανικό παραδοσιακό )
A NEW BORN ( Φλαμανδικό παραδοσιακό )
HARK ! THE HERALD ANGELS SING ΄΄ οι ποιμένες γονατίζουν ΄΄ MENDELSSOHN

• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων ιδρύθηκε το 1958 και ως σήμερα αποτελεί σημαντικό πυρήνα πολιτιστικής προσφοράς και μουσικής εκπαίδευσης .
Προσφέρει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δώσουν διέξοδο στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να γνωρίσουν την τέχνη της μουσικής .
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δ.Ω.Τ. καλύπτουν ευρύ φάσμα κλασσικών, σύγχρονων και παραδοσιακών σπουδών. Την διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου έχει η κ. Λώρα Μάτη .
Τμήμα του Δημοτικού Ωδείου με σημαντική και πολύχρονη καλλιτεχνική πορεία είναι και η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής με έμπειρους μουσικούς που ανήκουν στην πλειονότητά τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου και μαέστρο τον κ. Ανδρέα Τσέγα .

• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων ιδρύθηκε το 1976 . Έκτοτε η ανοδική της πορεία αποτελεί εφαλτήριο για τους νέους ώστε να ασχοληθούν με το ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι .
Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και επαίνους .Σταθμός στην πορεία της χορωδίας αποτελεί η συμμετοχή της στους διεθνείς διαγωνισμούς της Τσεχίας και της Βουδαπέστης όπου απέσπασε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα .Την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων διευθύνει η μαέστρος κ. Ελένη Ζιάκα.
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων ιδρύθηκε γύρω στα 1885-1886, .
Υπό την σημερινή μορφή λειτουργεί από το 1975. Διαθέτει σήμερα μια πολυμελή μπάντα καθώς και φυτώριο μαθητών. Συμμετέχει στην τέλεση των Εθνικών και θρησκευτικών επετείων , ενώ πραγματοποιεί συναυλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους . Αποτελείται από 50 εκτελεστές άρτια καταρτισμένους με ένα πλούσιο ρεπερτόριο, τόσο στην κλασσική όσο και στη σύγχρονη μουσική .
Την Δημοτική Φιλαρμονική διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Γεώργιος Κουβέλας.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου