Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αγγέλου: "Δεν τα καταφέραμε" - Δεν υπήρχε συσπείρωση - Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή.


Με τους όσο το δυνατόν λιγότερους τριγμούς» προσπάθησε να φύγει ο Βαγγέλης Αγγέλου από τον ΑΣ Τρίκαλα και... αυτό φάνηκε και στη σημερινή συνέντευξη τύπου.





Ο πρώην προπονητής του ΑΣΤ, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, προσπαθώντας να μη θίξει πρόσωπα και καταστάσεις, τόνισε πως είχε αφιερωθεί και ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του σε αυτή την προσπάθεια, είπε πως όλοι φταίνε για τα προβλήματα της ομάδας αλλά απέφυγε να πει τα πράγμα με το όνομα τους

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου

Θεώρησα υποχρέωσή μου να αναφερθώ σε κάποιες παραμέτρους που με οδήγησαν να πάρω αυτή την απόφαση για να ενημερωθεί ο κόσμος, ο οποίος είναι το πιο ζωντανό κύτταρο αυτής της ομάδας.

Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια από πέρυσι με μεγάλη δύναμη και μεγάλη αντοχή. Το καλοκαίρι χαράξαμε μια πορεία με πάρα πολύ καλή οργάνωση, με ένα πλάνο τριετές αλλά σε πρώτη φάση διετές, βάλαμε όλοι μεράκι και φτιάξαμε μια ομάδα ανθρώπων που δούλευε μέρα νύχτα.

Αυτή η προσπάθεια δεν κατάφερε από νωρίς να σταθεί στα πόδια της και νομίζω πως όπως κοιταζόμαστε στα μάτια και στα καλά έτσι πρέπει να είναι και στα άσχημα. Η δική μου παρουσία πια μόνο καλό δε θα κάνει σε αυτή την προσπάθεια. Δεν υπάρχει μομφή απέναντι σε τίποτα, δεν υπάρχει κάποια ευθύνη σε κανέναν αλλά ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι αυτό που ζητούσα από τους ανθρώπους που ήμασταν μαζί, το να κοιταζόμαστε στα μάτια με ειλικρίνεια, χάθηκε.

Από τη στιγμή που χάθηκε αυτό το βλέμμα, το σπίρτο είχε βραχεί.


Δεν καταφέραμε να δώσουμε λύσεις... δεν έχει σημασία ποιος περισσότερο και ποιος λιγότερο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τιμ μάνατζερ, Λάκη Πρεμέτη, τον υπεύθυνο Γρ. Τύπου κ. Παπαγεωργόπουλο, τους κ Φλιουκα και Μπραχάλα που ήταν κοντά στην προσπάθεια αυτή, τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους του γραφείο και τα παιδιά του γηπέδου. Ευχαριστώ τον κόσμο, τον απλό επαγγελματία που έβαλε έστω και μια ταμπέλα, τον απλό οικογενειάρχη που ήρθε στο γήπεδο και μας έδωσε την πίστη να τα καταφέρουμε.

Τέλος... ευχαριστώ προσωπικά τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσε να έρθω στα Τρίκαλα, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Είναι ένας μοναχικός άνθρωπος, έχει έναν δικό του τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Οι διάφορες συγκυρίες τον απομόνωσαν, χάσαμε την επαφή μαζί που είχαμε αλλά με αυτό τον άνθρωπο θα είμαι πάντα φίλος. Για συγκεκριμένους λόγους που δε θα ήθελα να αναφερθώ, εγώ δε μπορώ να συνεχίσω. Εύχομαι πως Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν κάτι, έδωσαν αρκετό συναίσθημα και να είναι οδηγός για τις επόμενες προσπάθειες.

Ήρθα με ψυχή και σώμα και έπεισα αρκετούς ανθρώπους να έρθουν με ψυχή και σώμα. Το να είσαι μπροστά στο πρόβλημα και να μην το βλέπεις, αυτό είναι η μεγαλύτερη αδυναμία.

Για το αν αγωνιστικά αφήνει κάποια παρακαταθήκη;

Η ομάδα τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε με ένα κρυολόγημα και βρέθηκε στη εντατική. Η ομάδα έχει αδειάσει από ενέργεια και αν δεν γινόταν αυτή η κίνηση είναι σα να βγάζεις τα σωληνάκια από την εντατική. Είχα δυο επιλογές και ακολούθησαν την πρώτη.
Δεν αφήνω αγωνιστική παρακαταθήκη. Κάναμε μια προσπάθεια αλλά έφτασε σε ένα σημείο που δε προχώρησε. Οφείλω να κρατήσω τα όποια αδιέξοδα αφορούσαν εμένα και να πω ότι αν κάτι θα ήθελα να μείνει από αυτή την προσπάθεια,... είναι το «εμέις». Αυτό προσπαθήσαμε να περάσουμε... το «εμείς». Είχε χρώμα και ένταση αυτή η προσπάθεια.

Όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει τις δηλώσεις του γιατί έπεσε σε ορισμένες αντιφάσεις είπε...

Μπορείτε να διακρίνεται πάρα πολλές αντιφάσεις. Εγώ θα πω πως η ζωή έχει μόνο προβλήματα και στην ομάδα δόθηκε μάχη για να διατηρηθεί η ομάδα παρά τα προβλήματα. Δεν τα δημιούργησε ο πρόεδρος... απλά συσσωρεύτηκαν και δεν διαχειρίστηκαν σωστά. Δεν είναι δουλειά μας να αναδείξουμε τα προβλήματα γιατί δεν ευθύνεται μόνο ένας άνθρωπος. Γίνανε προσπάθειες αλλά δεν βρέθηκαν λύσεις.
Προσπάθησα να βρω γιατρειά. Έπεσαν σε εμένα πάρα πολλές ευθύνες, ασχολήθηκα με πολλά πράγματα αλλά έμεινα από ενέργεια.


Για το αν θεωρεί ηθικό το γεγονός ότι παραιτήθηκε πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

Ναι και για αυτό το έκανα. Ο Αγγέλου ήρθε σε μια κηδεία πέρυσι όταν όλοι τον απέτρεπαν να έρθουν. Ο Αγγέλου δεν ήθελε να φύγει για να καταστρέψει τίποτα. Ήταν ένα παιχνίδι που υπήρξε μια δέσμευση, είχαμε βάλει κάποια όρια και πάντα μετά παίρνεται μια απόφαση. Σε αυτή την ομάδα ποτέ δεν άφησα την ομάδα χωρίς απόφαση. Έγιναν προσπάθειες τελευταία στιγμή να δηλωθεί Μπίγκς, να βρεθεί φυσιοθεραπευτής για Ντίκελ και Τσαιρέλη, έγιναν προσπάθειες με τον ΠΑΟΚ να έρθει ο Ντίκελ από το Λας Βέγκας. Αν κάποιοι καλοθελητές που παίρνουν και τηλ στην Αθήνα και δίνουν πληροφορίες νομίζουν ότι δεν έγιναν προσπαθειες... τους ξεκαθαρίζω πως το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν πάρα πολλές.


Για τα άτομα που θεωρεί ως καλοθελητές:

Ξαναείπα πως η προσπάθεια δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει αν δεν υπήρχε μια συσπείρωση. Υπάρχει πάντα μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ο ένας προσπαθούσε να φθείρει τον άλλον. Εμείς είχαμε αξιολογήσει από νωρίς το ποια θα είναι η πορεία της ομάδας και εγώ απλά το ανέφερα πως υπάρχουν καλοθελητές για να δηλώσω πως «είμαστε εδώ και είμαστε ενωμένοι». Εμείς βάλαμε κάποια όρια αλλά... δεν τα καταφέραμε.

Για το αν την αποχώρησή του θα την ακολουθήσουν και οι συνεργάτες του:

Μια επαρχιακή ομάδα έχει έναν προσωποκεντρικό χαρακτήρα. Ο προπονητής είναι ο άνθρωπος που δρα και παίρνει ευθύνη για πολλά πράγματα. Δεν ήρθαμε όμως σαν τιμ, δεν έχω ξαναδουλέψει με αυτούς τους ανθρώπους. Τα Τρίκαλα ενέπνευσαν κάποιους ανθρώπους που ήρθαν και δούλεψαν. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για κανέναν και δε νομίζω να θέλει κανένας αυτό το πράγμα τα γκρεμίσει.


Για τις προθέσεις των παικτών και πιο συγκεκριμένα των δυο Αμερικανών;

Η ομάδα είχε μια δύσκολη μετάβαση από ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ερασιτεχνικό έχει συναίσθημα, το επαγγελματικό όμως έχει συμβόλαια, νομικούς και άλλα. Δε μπορέσαμε να φέρουμε κανένα παίκτη στα Τρίκαλα. Ήμασταν η 12η επιλογή στο να φέρουμε έμειρους ξένους παίκτες. Ότι ταλέντο υπηρξχε... ήμασταν οι 12οι στον πλειστηριασμό. Αποφασίσαμε να ρισκάρουμε με παίκτες στους οποίος θα έπρεπε να ήμασταν συνεπείς όχι μονό οικονομικά αλλά και ηθικά
Δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες ότι δε θα υπάρχουν προβλήματα. Προσπάθησα με ένταση, με αγωνία αλλά... δεν τα κατάφερα. Όταν δεν καταφέρνεις κάτι δε σου μένει άλλος

Πάντως να ξέρετε ότι δεν έχω ξανακάνει τόσα πολλά τηλέφωνα στην Αμερική τις τελευταίες 2-3 μέρες



Για την φροθά της σχέση του με τον πρόεδρο:

Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος, έχει υποχρεώσεις πολλές και όλη αυτή η κρίση ψυχολογικά φθείρει τους ανθρώπους και αυτό είναι λογικό. Ο πρόεδρος έντιμα μου είπε πως υπάρχουν προβλήματα. Ζήτησα να φτιάξουμε ένα ανάχωμα για να φτιάξουμε ένα ανάχωμα αλλά δεν τα καταφέραμε όλοι μας.


Για το αν φεύγει με καλά συναισθήματα από τα Τρίκαλα:

Φεύγω με πολυ καλή γεύση και με μεγάλη υπερηφάνεια από τα Τρίκαλα, έκανε φίλους εδώ, θα είμαι εδώ στους επόμενους μήνες, πρέπει να είμαι αλλά.. άλλο άνθρωπος, άλλο προπονητής.


Η συνέντευξη είναι clopy paste από το goaltrikala.gr












Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου