Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Να μπούν και Αλβανοί συμπολίτες στην επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου Τρικκαίων...


Το fatsimare ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
Ρατσιστική η απόφαση να αποτελείται μόνο από Έλληνες Τρικαλινούς...
Μάλλον του ξέφυγε του Ταμήλου αυτό, εγκαλείται στην τάξη η Δημοτική αρχή να το επανεξετάσει.





Επιτροπή Ονοματοδοσίας που θα εξετάζει τις προτάσεις που κατατίθενται κατά καιρούς από φορείς κι από πολίτες σχετικά με την ονομασία οδών και πλατειών (όταν αυτές δεν έχουν όνομα) συνέστησε ο Δήμος.


Για την ονομασία οδών συνήθως επιλέγονται πρόσωπα που έχουν αφήσει ιστορία, γεγονότα που έχουν γραφτεί στην ιστορία και ημερομηνίες που θεωρούνται σημαντικές για αυτή την ίδια την πόλη η τη χώρα.

Όμως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον. Δεν είμαστε μόνοι μας σ αυτή την πόλη, και δεν θα αποφασίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο.


Επειδή στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν μόνον Έλληνες και μάλιστα Τρικαλινοί υπάρχει κίνδυνος να αποφασίζει με τοπικιστικά και ίσως "εθνικιστικά" κριτήρια, προτείνουμε σ αυτή να μετέχουν και οι αλλοδαποί συμπολίτες μας καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας, πληρώνουν νερό, ΔΕΗ, κλπ, να μην τα ξαναλέμε...


Έτσι λοιπόν θα υπάρχουν προτάσεις για να ονομασθούν νέοι δρόμοι σε: οδός Βασιλέως Αχμέτ Ζώγκου, Ενβέρ Χότζα, Ραμίζ Αλία, Ισμαήλ Κανταρέ ίσως και...Ριζάι! (Τραβηγμένο, αλλά είναι "ήρωας" κι αυτός...)


Προτάσεις επίσης για μετονομασίες οδών και πλατειών.


Με πρώτη την πλατεία Βουβής που ανακαινίζεται και θα ονομαστεί "πλατεία Ελληνοαλβανικής φιλίας" η "Σκεντέρμπεη".

Προσέξτε κάτι εδώ, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην παραξηγούμαστε, μπορεί οι παραπάνω να μη συνέβαλλαν με την προσωπικότητα και τις επιλογές τους στην εξέλιξη της πόλης και σημάδεψαν την ιστορία της, αλλά από τη στιγμή που είναι πρόγονοι Τρικκαίων πολιτών, το ίδιο είναι.

Πρόταση για αλλάγή ονόματος της Ασκληπιού δεν φαίνεται να υπάρξει (τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές).

Πακιστανούς, Ινδούς και Μαροκινούς δεν έχουμε στην πόλη ακόμη, αλλά να αφήσουμε ένα παραθυράκι όταν έρθουν να μπούν και αυτοί στην επιτροπή.


Τα παραπάνω, είναι ένα σενάριο ενός "έργου" που θα το δούμε λίαν συντόμως στις οθόνες μας...

Πως το λένε το έργο; "Για λίχα ψηφαλάκια..."










Δημοσίευσέ το στο:

4 σχόλια: