Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στον Β' όμιλο της Γ' Εθνικής


Κερδισμένοι, Επανωμή, Βέροια και Πυρσός




ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ - ΕΘΝ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 1-1 (ΔΑΚ Νιγρίτας)

(20' Κουλτσιάκης - 90'+4' Σαλταπίδας σουτ)

Βισαλτιακός (Κυριάκος Αλεξανδρίδης): Πουλάκης, Κουκουλής, Αστάρης, Ρούμπος, Φωτιάδης, Ελευθεριάδης, Κουλτσιάκης (55’ Θεοδωρίδης), Λαγγίζος (76’ Ντόλας), Πεχλιβανίδης, Τσιντογιάννης, Μπουλγκουρίδης (41’ λ. τρ. Τσικνίδης).

Εθν. Φιλιππιάδας (Νίκος Λάππας): Σταυράκης, Γατσέλος, Καταγής, Λέντζος, Μαγκλάρας, Κόλινς, Μπασιούκας (60’ Λάππας), Μπούρμπος, Φλορένσιο, Τρούλλης, Νταλάκας (75’ Σαλταπίδας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαραλαμπίδης (Δράμας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρούμπος - Τρούλλης, Φλορένσιο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Όταν μια ομάδα παλεύει για το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο... δευτερόλεπτο ενός αγώνα, πολλές φορές ανταμείβεται. Αυτό συνέβη για τον Εθνικό στην αναμέτρηση της Νιγρίτας, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν σε κανένα σημείο του ματς την προσπάθεια και η επιμονή τους ευοδόθηκε, έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! "Δράστης" ο Σαλταπίδας, ο οποίος μάλιστα αποδείχθηκε η "χρυσή αλλαγή" του Νίκου Λάππα, έχοντας περάσει ως αλλαγή περίπου 20 λεπτά νωρίτερα. Στον αντίποδα, η ισοπαλία ήταν αρκετά οδυνηρή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προέρχονταν από δύο συνεχείς ήττες και ήθελαν πάση θυσία το τρίποντο, ώστε να αυξήσουν κατακόρυφα τις ελπίδες παραμονής τους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 1-1 (Γηπ. Μακεδονικού)

(84' Τέλλος σουτ - 44' Αποστολίδης φάουλ)

Mακεδονικός (Γιώργος Ακριτόπουλος): Χατζημηνάς, Αποστόλου, Κοσμίδης, Παϊζάνος (68’ Παντελιάδης), Τέλλος, Ρακαβίνας (65’ Αποστολίδης), Μπλιθικιώτης, Χασομέρης (49’ Ναζλίδης), Ανδρεάδης, Πλατάκης, Μουζαουί.

Αναγ. Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Κόσογλου, Σακκάς (51’ Πιτσόκος), Χουνουζίδης, Αποστολίδης, Γκλάμοσακ, Βαγγέλη, Μπακάλης, Δεμιρτζόγλου (51’ Σαμαράς), Διαμαντίδης (87’ Παπατζίκος), Κοπούνοβιτς, Λαντού Τουμπί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φραγκάκης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πτηνόπουλος (Καβάλας), Χατζημωυσιάδης (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τέλλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 49' Λαντού Τουμπί (Αναγ. Επανομής)

Σχόλιο: Ανώδυνη ήταν για την Αναγέννηση Επανομής η απώλεια βαθμών στην έδρα του Μακεδονικού, αφού σε συνδυασμό με το... στραβοπάτημα του Εορδαϊκού η διαφορά των πρωτοπόρων από τη δεύτερη θέση παρέμεινε στους τέσσερις πόντους. Πάντως η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη "φωνάζει" για τη διαιτησία του Φραγκάκη και συγκεκριμένα για δύο περιπτώσεις. Αρχικά για το φάουλ του Τέλλου πάνω στον Κοπούνοβιτς (από όπου και προήλθε το γκολ του Αποστολίδη), όπου ζητήθηκε κόκκινη κάρτα στον "δράστη" και όχι απλή κίτρινη, ενώ ακολούθως στην αποβολή του Λαντού Τουμπί επειδή συνέχισε τη φάση ενώ είχε υποδειχθεί οφσάιντ υποστηρίζουν ότι κακώς ανακόπηκε ο Κογκολέζος, αφού δεν υπήρχε παράβαση. Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης η επιστροφή του Αποστολίδη στα γκολ από στημένη φάση, αλλά και το τέρμα του Τέλλου κόντρα στην πρώην ομάδα του.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ 1-2 (Δημ. Γηπ. Κρανούλας)

(37' Μπονγκ - 9' Λαναρής σουτ, 13' Γκέσιος σουτ)

Δόξα Κρανούλας (Γιώργος Λαδιάς): Κουβεντάρης, Τασιούλας, Σιαφάκας (46’ Λαζαρίδης), Διαμάντης, Γκόλιας, Παπαβασιλείου, Καραμπίνας, Μπονγκ, Τσιατούρας (75’ Βλάχος), Πιέχνα, Κλεισούρης (85’ Καραγιαννίδης).

Βέροια (Τίμος Καβακάς): Κοτταρίδης, Ματζιαρίδης, Καπίας, Τζημογιάννης, Ευθυμιάδης, Ένκβιστ, Παυλίδης (58’ Σκαθαρούδης), Νούτσος (90’ Τσακτάνης), Λαναρής (77’ Βέργος), Γκέσιος, Καραγιάννης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταγιούκλας (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούτσης (Αχαΐας), Λιόνας (Αιτωλοακαρνανίας)

Σχόλιο: Χαρακτήρα έδειξε η Βέροια μετά την ισοπαλία με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, καθώς επέστρεψε εμφατικά στις νίκες επικρατώντας μέσα στην Κρανούλα της τοπικής Δόξας με σκορ 2-1. Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι "κλείδωσαν" τη νίκη στα πρώτα λεπτά, αφού στο 13' ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0. Με το τρίποντο αυτό η "βασίλισσα του Βορρά" ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, συγκατοικώντας πλέον με τον Εορδαϊκό που δεν κατάφερε να κερδίσει το ντέρμπι με τον ΑΟ Τρίκαλα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 0-2 (Γηπ. "Π. Μαγουλάς")

(42' Παπαδόπουλος, 80' Σκέντος)

Νίκη Βόλου (Χόρχε Μπάριος): Νάνι, Καρακώστας, Κακαζούκης (56’ Γκινής), Κουτσογιάννης, Στάμος, Μάγγος, Μωυσίδης (78’ Γκάλβεζ), Παπαστεργίου, Σαπαλίδης, Κωνσταντινίδης (68’Μαυρουδής), Γκόμεζ Σάντσεζ.

Θερμαϊκός (Νίκολα Νίκιτς): Λούκετιτς, Παπαδόπουλος Α. (19’ Σαπανίδης), Τσεβρεντζής, Μόσχου, Λώλης, Σκέντος, Κουτσουρές, Παπαδόπουλος Γ., Καζαντζίδης, Οικονομίδης, Παβόσεβιτς (80’ Χατζηστεργίου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσακνάκης (Λάρισας), Μανάσης (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουτσογιάννης, Σάντσεζ, Μάγγος - Σαπανίδης, Παβόσεβιτς, Χατζηστεργίου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 36' Καρακώστας (απευθείας κόκκινη)

Σχόλιο: Καταστροφικό αποδείχθηκε για τη Νίκη το ματς με τον ουραγό Θερμαϊκό, ο οποίος γεύθηκε τη χαρά της νίκης ύστερα από περίπου 2,5 μήνες (είχε κερδίσει τελευταία φορά τον Εθνικό Φιλιππιάδας στις 6 Δεκεμβρίου). Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν όλες κι όλες τέσσερις νίκες φέτος, οι δύο εκ των οποίων είναι σε βάρος της ομάδας της Νέας Ιωνίας! Στο δια ταύτα, το συγκρότημα της Θέρμης εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό μειονέκτημα (από πολύ νωρίς) της Νίκης λόγω της αποβολής του Καρακώστα με απευθείας κόκκινη στο 36' και με τέρματα των Παπαδόπουλου και Σκέντου πήρε το τρίποντο και μείωσε στους εννιά βαθμούς τη διαφορά από τις θέσεις παραμονής. Πάντως οι Βολιώτες έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Μπουμαρσόπουλου, αρχής γενομένης από τη φάση της αποβολής του Καρακώστα σε τάκλιν πάνω στον Παβόσεβιτς, με τους ανθρώπους της Νίκης να τονίζουν ότι δεν υπήρχε καν φάουλ! Μάλιστα η "κυανόλευκη" ΠΑΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Λαρισαίου ρέφερι.

ΦΩΚΙΚΟΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 0-1 (Δημ. Στ. Άμφισσας)

(73' Γεωργίου)

Φωκικός (Mιχάλης Κασάπης): Καντιμοίρης, Ζυγογιάννης (56' Βαβάτσικος), Κουρελής (88' Κωστακιώτης), Σπυριδάκης, Δήμας, Σκαρίμπας (76' Τερζής), Θωμόπουλος, Δημητρίου, Γέλοβατς, Τζέκος, Σερπάνος.

Πυρσός Γρεβενών (Ανδρέας Παντζιαράς): Σουμουλίδης, Αλεξανδρής, Ναιντός, Κουρδάκης, Κάλφας, Χατζής, Δουλκερίδης (57' Μπανούσης), Γκαρόζης (83' Γκέτσιος), Γεωργίου (88' Χατζηβασιλιάδης), Τζιώρας, Βελώνης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωσηφίδης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταμάτης (Πειραιώς), Δανέζης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζυγογιάννης, Κουρελής, Δήμας, Γέλοβατς - Χατζής, Δουλκερίδης, Γκαρόζης, Γεωργίου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Σχόλιο: Με ήρωα τον τερματοφύλακα Σουμουλίδη και συμπαραστάτη τα... δοκάρια, ο Πυρσός έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την Άμφισσα, χωρίς πάντως η επικράτησή του να συνοδευτεί με την ανάλογη απόδοση. Ουσιαστικά, στο συγκεκριμένο ματς εφαρμόστηκε κατά… γράμμα ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς ο Φωκικός έκανε κατά γενική ομολογία μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ωστόσο καμία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Γεωργίου να σκοράρει για τον Πυρσό σε μία από τις ελάχιστες καλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι. Καλύτερες φάσεις για τους γηπεδούχους τα δοκάρια των Τζέκου στο 57’ και Σερπάνου στο 88’.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0 (Δημ. Στ. Πτολεμαΐδας)

Στο 55' χαμένο πέναλτι ο Καραμπατζάκης

Εορδαϊκός (Τζο Παλατσίδης): Παρασκευάς, Καραμπατζάκης, Γεροντίδης, Τζελέπης, Δεληζήσης, Οικονόμου (74’ Τσουλάκος), Μαυροματίδης, Ταφαρλής, Διαμαντόπουλος (66’ Κουλίδης), Νουτσκόφσκι, Γεραγώτης.

Τρίκαλα (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Μαϊστρέλλης, Γιώτας, Καρράς, Κοιλιάρας, Σαββίδης (25’ λ.τρ. Τελκίνσκι), Θεοδοσιάδης, Μανουσάκης (80’ Αγγελόπουλος), Μίνγκας, Χρυσάφης (67’ Τροΐρης), Χανιώτης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Σερρών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κυρβέης (Σερρών), Μαλεζίδης (Φλώρινας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δεληζήσης, Καραμπατζάκης, Παρασκευάς, Οικονόμου - Μαϊστρέλλης, Χρυσάφης, Θεοδοσιάδης, Τελκίνσκι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 54' Γιώτας

Σχόλιο: Η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν... βόλεψε κανέναν από τους δύο αντιπάλους στο ματς της Πτολεμαΐδας, καθώς αμφότεροι ήθελαν το τρίποντο στην προσπάθειά τους για άνοδο στη Β' Εθνική. Πάντως, βάσει της εικόντας του ματς, το "Χ" μάλλον ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αφού ο Εορδαϊκός είχε την υπεροχή στο α' μέρος και ο ΑΟ Τρίκαλα ισορρόπησε και απείλησε περισσότερο στην επανάληψη, όταν μάλιστα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γιώτα στη φάση του πέναλτι που απώλεσε ο Καραμπατζάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της συνάντησης υπήρξαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του ΑΟΤ να είναι έξαλλοι με τον ρέφερι Φωτιάδη κυρίως για το πέναλτι και την αποβολή, ενώ στον αντίποδα ο Χρυσάφης άκουσε τα "εξ αμάξης" από τους φίλους των γηπεδούχων.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. - ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-1 (Δημ. Γυμν. Αναγ. Σερρών)

(88' Τσεμπερίδης κόρνερ - 11' Μπογκντάν κεφ)

6' οριζόντιο δοκάρι ο Μπαργκάν (Οδυσσέας Αναγ.)

Οδυσσέας Αναγ. (Αντώνης Δρακόπουλος): Μυλωνάς, Λαμπερνάκης (75’ Τριανταφυλλίδης), Γκότοβος, Παυλίδης, Ν. Σαμουηλίδης, Τριανταφυλάκος (55’ Γαϊδαρτζής), Ζαγοριανός (67’ Τσεμπερίδης), Κοσμίδης, Μεσέρδης, Ν’ Γκόμπο, Μπαργκάν.

Αναγ. Γιαννιτσών (Δημήτρης Τομπάζης): Κατρατσέας, Κουτρογιάννης, Χιντζίδης, Παπαγερίδης, Νταλένο, Τσιρογιάννης, Ιορδανίδης Γ., Ντιόγκο (87’ Γκούρτσας), Μπογκντάν, Στεφανίδης (68’ Κηλίκης), Μοσχάκης (71’ Καρυοφύλλης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαστακάς (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαραμπούρας, Υψηλάντης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45'+ Ν'Γκόμπο (Οδυσσέας Αναγ.)

Σχόλιο: Η επιμονή του Οδυσσέα να "κυνηγήσει" την ισοφάριση μέχρι τέλους και μάλιστα με παίκτη λιγότερο έφερε αποτέλεσμα, έστω κι αν χρειάστηκε το... απευθείας κόρνερ (!!!) του Τσεμπερίδη ("χρυσή αλλαγή" του Αντώνη Δρακόπουλου) στο 88'. Πάντως η Αναγέννηση ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει ένα δεύτερο τέρμα για να "καθαρίσει" το ματς, ωστόσο στα Γιαννιτσά έχουν να λένε για το ακυρωθέν γκολ του Στεφανίδη στο 68' (ως οφσάιντ), φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

* Ρεπό έχει η ομάδα της Κοζάνης



Βαθμολογία Βορράς

Γ' Εθνική

Ομάδα Βαθμοί

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 45
ΒΕΡΟΙΑ 41
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 41
ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 36
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡ 36
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 35
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 34
ΦΩΚΙΚΟΣ 30
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 30
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 25
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 24
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. 24
ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ 24
ΚΟΖΑΝΗ 22
ΠΑΟΝΕ 21
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 15
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 4






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου