Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αδελφότητα Γαρδικιωτών Πειραιά - 4ο Αντάμωμα Νέων


Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:00 μ.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας Γαρδικιωτών στον Πειραιά, στην οδό Γούναρη 21-23, στον 4ο όροφο.





Όταν το Μάρτη του 2007, μια παρέα νέων Γαρδικιωτών σε συνεργασία με κάποιους φίλους μουσικούς από Τρίκαλα, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Αδελφότητας για ένα γλέντι που θα έφερνε κοντά τη νεολαία του χωριού μας, και όχι μόνο, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την απήχηση που θα αποκτούσε αυτή η εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός, στον κύκλο το δικό μας.


Αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καταφανής στροφή προς το ποιοτικό δημοτικό τραγούδι, δεν μπορούσαμε να αναμένουμε τόση συμμετοχή, ακόμα και μεταξύ των Γαρδικιωτών. Επιπροσθέτως, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πως η συνάντηση αυτή θα αποτελούσε το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση πολλών νέων ανθρώπων για την παράδοση, αλλά και για το σύλλογό μας, που, βιώνοντας μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του, μόνο στη νεολαία μπορεί να ελπίζει για το μέλλον.

Έπειτα από 3 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει, από αυτη τη πρώτη μας μουσική σμίξη. Αποκτήσαμε περισσότερες εμπειρίες, πολλούς καινούριους φίλους, επαναδυνδεθήκαμε με πολλά πρόσωπα γνώριμα από τα παλιά. Στην παρέα προστέθηκαν νέοι μουσικοί, νέοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας μας αυτό. Παίξαμε σε διάφορους χώρους, μουσικές σκηνές, εκπομπές, δημιουργήσαμε ένα νέο cd, τα "Γαρδικιώτικα βιώματα", πάντα όμως κίνητρο και ζωοποιός δύναμη της κομπανίας μας η αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι, για τα αυθεντικά ακούσματα, για τη χαμένη ποιότητα της μουσικής, για το χαμένο μας πολιτισμό. Σε μια χώρα όπου δεν παράγεται πια πολιτισμός, σε μια κοινωνία κενή νοημάτων και ουσίας, αξιών και αλήθειας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι νέοι Γαρδικιώτες, οι νέοι Ασπροποταμίτες, όλοι οι νέοι που μοιράζονται μαζί μας αυτές τις ίδιες αναζητήσεις, δίνουμε ραντεβού στο 4ο Αντάμωμά μας, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010, στις 10.00μμ. Επιστρέφοντας στο σπίτι μας, η συνάντησή μας θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Αδελφότητας Γαρδικιωτών στον Πειραιά, στην οδό Γούναρη 21-23, στον 4ο όροφο. Η βραδιά θα περιλαμβάνει πλούσιους μεζέδες, καλό κρασί, και χορό με δημοτικό και λαϊκό-ρεμπέτικο πρόγραμμα μέχρι πρωϊας, η είσοδος δε θα ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ/άτομο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν τα χρόνια αυτά, όλους όσους μας βοήθησαν και πίστεψαν σε μας, όλους όσους θέλησαν να ταξιδέψουν μαζί μας. Και εκτός της Αδελφότητας και της νεολαίας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ -έστω και καθυστερημένα, αν και άθελά μας- στην Χαρά Σιαφαρίκα, την καλή μας φίλη η οποία συνέβαλε τα μέγιστα ιδιαίτερα στο περυσινό, 3ο μας, αντάμωμα στο Σταυρό του Νότου, αλλά και γενικά σε όλη μας την προσπάθεια.

Επί το μουσικότερον...

Κλαρίνο: Γιώργος Κολτσίδας, Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης
Βιολί: Γιάννης Σούλτης
Λαούτο, Μπουζούκι: Θοδωρής Γιαννόπουλος
Ακκορντεόν: Γιώργος Μπαμπάνης
Κιθάρα: Περικλής Ζήσης
Ντέφι: Δημήτρης Τσιάκαλος

Φωνές: Δημήτρης Τσιάκαλος, Αχιλλέας Χαχάμης, Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης και ...όλοι εσείς!!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μαζί μας θα έχουμε και ένα νέο λαϊκό-έντεχνο σχήμα έκπληξη, απαρτιζόμενο και από νέους Γαρδικιώτες και Γαρδικιώτισσες. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ...




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου