Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγελίες της «Τρίκκη» ότι η «Όλυμπος» στοχεύει σε διατροφική τρομοκρατία

Με αγωγή την οποία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες σε βάρος του συνιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» και τα χρήματα της οποίας αν της επιδικαστεί υπέρ της, θα μοιράσει σε κοινωφελή Ιδρύματα της Δυτικής Θεσσαλίας, «απαντά» η γαλακτοβιομηχανία «Τρίκκη»





Καταγγελίες της «Τρίκκη» ότι η «Όλυμπος» στοχεύει σε διατροφική τρομοκρατία
στα όσα ανέφερε ο κ. Σαράντης για ύπαρξη αφλατοξίνης στο γάλα «Τρίκκη» την περίοδο 2008-2009.

Αυτό ειπώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου της «Τρίκκη» μια συνέντευξη που ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Μαράβας την χαρακτήρισε «αποκατάσταση της αλήθειας στα απίθανα και συκοφαντικά λεγόμενα του Μιχάλη Σαράντη με σκοπό να πλήξει το κύρος και την εμπιστοσύνη της ΄΄Τρίκκης΄΄ στο καταναλωτικό κοινό» και συμπλήρωσε πως «οι ενέργειες αυτές, ξεπερνούν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σκορπώντας διατροφική τρομοκρατία».

Ο κ. Μαράβας τόνισε πως άπαντες έχουν καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Σαράντη «που στρέφονται τελικά κατά των κτηνοτρόφων και ο πλήρης φάκελος που διαψεύδει τα λεγόμενα του κ. Σαράντη, ήδη βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Τρικάλων» για να προσθέσει για την ποιότητα του γάλακτος «Τρίκκη» πως «το πίνουμε άφοβα γιατί είναι το δικό μας ντόπιο γάλα των δικών μας παραγωγών».

Άκρως επικριτικός για τις δηλώσεις του κ. Σαράντη και ο διευθυντής του Εργοστασίου «Τρίκκη» κ. Καλεσιάκης, τονίζοντας πως «εμάς αν μας ρωτήσατε τι γάλα να πιείτε δεν θα σας πούμε «ότι σας φωτίσει ο Θεός όπως ο κ. Σαράντης αλλά να πιείτε γάλα ΄΄Τρίκκη΄΄ που είναι απόλυτα κατάλληλο για την δημόσια υγεία και το αποδεικνύουν όλοι οι έλεγχοι για αφλατοξίνες. Έλεγχοι κρατικοί και όχι σε εργαστήρια της εταιρίας ΄΄΄Ολυμπος΄΄. Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει στην τακτική Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ο κ. Σαράντης, ελέγχους για το δικό μας γάλα».

Επίσης τονίστηκε πως «όλοι οι έλεγχοι έδειξαν επίπεδα αφλατοξίνης σε επίπεδο μικρότερο ακόμα και από το κατώτερο όριο που είναι για βρεφικά γάλατα και ήταν αναμενόμενο αφού ξέρουμε ότι το γάλα ΄΄Τρίκκη΄΄ οι καταναλωτές το δίνουν στα παιδιά τους».

«Ουδέποτε έχει υπάρξει πρόβλημα αφλατοξινών στις ζωοτροφές της AGROVIZ τις οποίες εξάλλου προμηθεύονται όλοι οι κτηνοτρόφοι του Νομού και όχι μόνο όσοι διαθέτουν το γάλα τους στην ΄΄Τρίκκη΄΄ αλλά και στις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες του Νομού», τόνισε με νόημα η κτηνίατρος της AGROVIZ κ. Χουτέα….
Για το που οφείλεται ο τοπικός «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο γαλακτοβιομηχανιών, η διοίκηση του «Τρίκκη» τον απέδωσε στην «δυναμική εισαγωγή στην αγορά της Λάρισας οπότε πλήττονται τα συμφέροντα πολλών», και με στοιχεία διέψευσε ότι υπάρχει διαφορά στην τιμή του γάλακτος που διατίθεται στα Τρίκαλα ως ακριβότερο με περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαράντης.

«Εμείς σεβόμαστε τους Τρικαλινούς και για αυτό επιστρέφουμε την εμπιστοσύνη τους κάνοντας χορηγίες σε όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά Σωματεία, αλλά και τους παραγωγούς της Δυτικής Θεσσαλίας, το οποίο αγοράζουμε προς 0,43-0,44 ευρώ το λίτρο και δεν καταφεύγουμε σε φθηνότερες λύσεις»…

Η διοίκηση του Εργοστασίου «Τρίκκη», δήλωσε άγνοια αν υπάρχει Έκθεση του ΕΦΕΤ για το αν εντοπίστηκαν σε γαλακτοβιομηχανίες της χώρας αφλατοξίνες σε γάλατα και τόνισε πως «πέρα του ΕΦΕΤ, υπάρχει και ο αυτοέλεγχος των γαλακτοβιομηχανιών αν θέλουν να σέβονται τους καταναλωτές».


trikalanews.gr










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου