Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τοποθέτηση της βουλευτού Τρικάλων Σούλας Μερεντίτη για τα αγροτικά ζητήματα


Στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της 17ης Φεβρουαρίου 2010 για το αγροτικό ζήτημα, ενώπιον της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Κατερίνας Μπατζελή.





Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη ανέπτυξε τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου του νομού μας στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την περασμένη Τετάρτη . Η τρικαλινή βουλευτής με μία βαρυσήμαντη τοποθέτηση ζήτησε από την υπουργό να γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να θεραπευτούν τα χρονίζοντα προβλήματα της τρικαλινής αγροτιάς το συντομότερο .


Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης της Σούλας Μερεντίτη

Καταθέτουμε σήμερα τους προβληματισμούς μας δεδομένου ότι η αγωνία μας για το μέλλον της αγροτιάς στον τόπο μας είναι μεγάλη . Επειδή προέρχομαι από αγροτικό νομό κυρία Υπουργέ σας λέω ότι θέλουμε τα τρακτέρ να μη βγαίνουν στο δρόμο, αλλά να δουλεύουν στα χωράφια και να παράγουν. Η αγωνία μας επικεντρώνεται σε τρία σημεία. Τι παράγουμε, με τι κόστος το παράγουμε και που το διαθέτουμε. Ακούστηκαν πολλά πράγματα που με εκφράζουν. Για το «Αλέξανδρος Μπαλταζής» θα περίμενα κυρία Υπουργέ να είσαστε πιο σαφής από εδώ και πέρα, ειδικά για τη Θεσσαλία, γιατί για λόγους που καταλαβαίνετε όλοι εδώ καλύτερα από εμένα, της έχουν υποσχεθεί τα πάντα.

Γι΄ αυτό θα πρέπει έγκαιρα και με σαφήνεια να ξεκαθαρίσετε τι επιλέγουμε και τι καταγγέλλουμε ή καταδικάζουμε. Πέρα και έξω από άλλου είδους πολιτικές, γιατί ο αγροτικός τομέας πρέπει να ενισχυθεί. Πρέπει να υπάρχει παραγωγή, πρέπει να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια και κυρίως πρέπει να επιλέγουν οι νέοι άνθρωποι το επάγγελμα του αγρότη. «Αλέξανδρος Μπαλταζής». Σχετικά με την αγρογή, κυρία Υπουργέ, διάβασα σε μια εφημερίδα της Κυριακής ότι 500.000 ευρώ στοιχίζουν στο κράτος οι γαλάζιες προσλήψεις. Θέτω ένα ερώτημα.

Ποιος αποφάσισε ότι χρειάζοταν ξαφνικά από τον Σεπτέμβριο τόσοι άνθρωποι να προσληφθούν χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, οποιαδήποτε αξιολόγηση και αξιοκρατία και πως αποφασίζει η ελληνική πολιτεία να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στις υπηρεσίες; Θα ήθελα να το ακούσουμε. Η αναδιάρθρωση καλλιεργειών στην περιοχή μας πρέπει να έχει σημαντική υποστήριξη, βοήθεια και συμβουλές από το Υπουργείο για να πάρει τη σωστή κατεύθυνση και στο σωστό χρόνο για να έχουμε και τα σωστά αποτελέσματα. Γνωρίζετε σίγουρα ότι σε πολλά μέρη οι γεωργοί προσπαθούν μεταξύ τους να ανταλλάξουν πληροφορίες για να αλλάξουν καλλιέργειες χωρίς, όμως να υπάρχουν συμβουλές, ενώ θα έπρεπε αν υπάρχουν. Κυρία Υπουργέ, ψάξτε να βρείτε που βρίσκονται αυτοί που προσελήφθησαν πριν από 1-2 χρόνια σε θέσεις με σκοπό να δίνουν τέτοιες συμβουλές στους αγρότες μας, γιατί μέχρι τώρα δεν γίνεται.


Επίσης, πείτε μας τι γίνεται με την αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και των τυροκομικών προϊόντων γενικώς. Επειδή στην περιοχή μου, κυρία Υπουργέ, υπάρχουν γαλακτοβιομηχανίες θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ελέγξετε και να ενεργοποιήσετε όλους τους μηχανισμούς ξεκινώντας από τον ΕΦΕΤ, αλλά όχι μόνο, για να έχουμε σωστό έλεγχο και σωστή ενημέρωση για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και τον ανταγωνισμό.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου