Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στη βουλή με ερώτηση Λέγκα το θέμα του νέου Διοικητηρίου Τρικάλων


Το θέμα της καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο του Νομού Τρικάλων φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Τρικάλων της Ν. Δ Ν. Λέγκας.





Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, ζητά από την κυβέρνηση να διευκρινίσει τις προθέσεις της σχετικά με την αποπεράτωση του έργου, και συγκεκριμένα αν και πότε προβλέπεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο του Νομού Τρικάλων και η φημολογούμενη σύνδεσή της με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, από τον οποίο απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά στους αναγκαίους πόρους, στα κριτήρια, στις αρμοδιότητες και κατ’ επέκταση στη λειτουργικότητα του συστήματος, προκαλεί αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία και τους φορείς, τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής της Ν. Δ.

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο προγραμματισμένο από καιρό, το οποίο έχει διατρέξει τη διαδικασία ωρίμανσης, και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις με μόνη εκκρεμότητα την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και της απαραίτητης χρηματοδότησης. Ένα έργο το οποίο στόχευε στην ενοποίηση διάσπαρτων υπηρεσιών, στην εξοικονόμηση δαπανών, στην αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών, τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Εκτός κι αν στις προθέσεις της κυβέρνησης, με τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση είναι οι πολίτες να «εξυπηρετούνται» στις έδρες των Περιφερειών και όχι των Νομαρχιών, μακριά δηλαδή από τον τόπο διαμονής τους, καταλήγει με νόημα ο Ν. Λέγκας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Τρικάλων





ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Β) Οικονομικών


Η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο του Νομού Τρικάλων και η φημολογούμενη σύνδεσή της με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, από τον οποίο απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά στους αναγκαίους πόρους, στα κριτήρια, στις αρμοδιότητες και κατ’ επέκταση στη λειτουργικότητα του συστήματος, προκαλεί αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο προγραμματισμένο από καιρό, το οποίο έχει διατρέξει τη διαδικασία ωρίμανσης, και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις με μόνη εκκρεμότητα την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο το οποίο στοχεύει στην ενοποίηση διάσπαρτων υπηρεσιών, στην εξοικονόμηση δαπανών, στην αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών, τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Εκτός κι αν στις προθέσεις της κυβέρνησης, με τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση είναι οι πολίτες να «εξυπηρετούνται» στις έδρες των Περιφερειών και όχι των Νομαρχιών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του Διοικητηρίου του Νομού Τρικάλων;
2. Αν και πότε προβλέπεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση του έργου;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου