Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ με το έργο «Ο Καραγκιόζης, τα κόκκινα μήλα και οι κλέφτες»

Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου « Ο Καραγκιόζης, τα κόκκινα μήλα και οι κλέφτες » με εμψυχωτή τον κ. Νίκο Τζίκα. Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, και ώρα 5.30 .μ., στις μόνιμες εγκαταστάσεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48).





Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, κατόπιν συνεννόησης, δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία. Όλες οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Δημοτικού. Η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες : Π.Ο.Δ.Τ. 24310-76613, Δ.Κ.-Δ.Θ.Σ. 24310-73066

Ο Καραγκιόζης αποτελεί το πρότυπο του αντιήρωα, του περιθωριακού, αλλά και του ελευθέρου, περίεργου, ανήσυχου πνεύματος, που δεν συμβιβάζεται με καμία εξουσία και με κανέναν κοινωνικό ρόλο. Πάνω στην καμπούρα του κουβαλά τον κόσμο όλο, αφού, θέλοντας και μη, βρίσκεται πάντα στο κέντρο των εξελίξεων.

Όπως ο Σωκράτης, ο Αίσωπος και πολλά άλλα μεγάλα πνεύματα, ο Καραγκιόζης είναι άσχημος εξωτερικά, αλλά γεμάτος εσωτερικά χαρίσματα. Οι πάμπολλες αντιφάσεις του χαρακτήρα του δεν μειώνουν την έντονη προσωπικότητα του.

Είναι καλόκαρδος, αλλά, μην αντέχοντας την ανοησία, δεν συγκρατεί τον εαυτό του και ξυλοφορτώνει όσους του μπαίνουν στο ρουθούνι. Γενναίος, παρόλο που φοβάται το ξύλο, αλλά και θρασύς, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει.

Έξυπνος και διπλωμάτης, μερικές φορές στα όρια της πανουργίας. Παρορμητικός, γλιτώνει πάντα την τελευταία στιγμή χάρη στην ευελιξία του ή στη θεία πρόνοια. Καίτοι ξελιγωμένος από την πείνα, αρνείται να προσκυνήσει και να βολευτεί. Με τον τρόπο του, ειρωνεύεται τους πάντες και τα πάντα και καταδεικνύει καθετί σάπιο και σκάρτο. Είναι το «μεγάλο μαύρο μάτι» που εστιάζει στο κωμικό, στο γελοίο και σατιρίζει την «κοινή λογική».








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου