Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Λέγκα για τις κατολισθήσεις στο Ροπωτό


Το πρόβλημα των έντονων κατολισθήσεων στο δημοτικό διαμέρισμα του Ροπωτού του Δήμου Πύλης φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ Ν. Λέγκας.





Ο Τρικαλινός πολιτικός με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μεταφέρει την έντονη ανησυχία των κατοίκων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Ο πρώην Υφυπουργός σημειώνει ότι το πρόβλημα, το οποίο υφίσταται εδώ και πενήντα χρόνια, αντιμετωπίστηκε ευκαιριακά και αποσπασματικά.

Τονίζει όμως ότι τους τελευταίους μήνες, λόγω των καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μεγάλη επιδείνωση, καθώς παρατηρούνται έντονες κινήσεις βαρύτητας με ερπυσμούς, καταπτώσεις και ολισθήσεις, με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να έχουν κριθεί ακατοίκητα, εγκαταστάσεις να έχουν εγκαταλειφθεί και τεχνικά έργα να έχουν υποστεί ανεπανώρθωτες ζημιές.

Με την ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να προστατευτούν αφενός οι ανθρώπινες ζωές και αφετέρου οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς πως σκοπεύει να επιλύσει οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Τρικάλων

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Α) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
Κλιματικής Αλλαγής
Γ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει το γεωλογικό φαινόμενο των κατολισθήσεων στο δημοτικό διαμέρισμα Ροπωτού του Δήμου Πύλης.

Δεκάδες σπίτια έχουν κριθεί ακατοίκητα, εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί και τεχνικά έργα έχουν υποστεί ανεπανώρθωτες ζημιές.

Αν και κατολισθητικές κινήσεις πλήττουν την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία πενήντα χρόνια, εξαιτίας της ευκαιριακής και αποσπασματικής προσέγγισης του ζητήματος, η επιδείνωση της κατάστασης τους τελευταίους μήνες, όπου παρατηρούνται έντονες κινήσεις βαρύτητας με ερπυσμούς, καταπτώσεις και ολισθήσεις, προκαλεί έντονη ανησυχία.

Οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς της περιοχής, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποια άμεσα μέτρα και ενέργειες θα προβούν ώστε να προστατευτούν αφενός οι ανθρώπινες ζωές και αφετέρου οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής;

2. Με ποιο τρόπο θα επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου