Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συνελήφθησαν χρυσοθήρες από την Πιαλεία Τρικάλων


Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Καρδίτσας.




Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης. Πρόκειται για έναν 76χρονο και ένας 47χρονο κατοίκους του Δήμου Πιαλείων Τρικάλων καθώς και ένας 46χρονο κάτοικο Εύοσμου Θεσσαλονίκης.


Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση βάσιμων πληροφοριών για διενέργεια παράνομης ανασκαφής στην περιοχή αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, οι αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου στο οποίο επέβαιναν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν να κατέχουν παράνομα από κοινού, έναν ηλεκτρονικό ανιχνευτή μετάλλων, με προσαρμοσμένο δίσκο διαμέτρου 30 εκ. και ενσωματωμένη μπαταρία, ζεύγος ακουστικών, χρυσή λίρα κοπής 1897 και 24 φυσίγγια κρότου, διαμετρήματος 9 mm.
Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι, τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, προέβησαν σε παράνομη διάνοιξη αυτοσχέδιας τάφρου μικρής διαμέτρου, στην περιοχή του νομού Ευρυτανίας, προς αναζήτηση χρυσών νομισμάτων.


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, ύστερα από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις κατοικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:
-Στην οικία του 76χρονου στην Πιαλεία, ένα παλαιό αυτόματο πολεμικό όπλο (οπλοπολυβόλο), με ενσωματωμένο γεμιστήρα κενό φυσιγγίων, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, διαμετρήματος 12 cal, μία κάννη κυνηγετικού όπλου (καραμπίνας), μάρκας FABARM και πέντε φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.


-Στην οικία του 47χρονου στην Πιαλεία, δεκαεπτά σφαίρες πολεμικού όπλου και ένα εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων.
Όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για διενέργεια αυτοψίας.

Τα ανευρεθέντα αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί όπλων θα αποσταλούν για εξερεύνηση στα αρμόδια εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες με απόφαση του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 9 Μαρτίου.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου