Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Άγριο ξύλο, μεταξύ οπαδών στην Καλαμπάκα


Δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις
Μπορεί να φαντάζει ως αστείο αλλά είναι αλήθεια.





Μια αλήθεια που σοκάρει και τρομάζει στη σκέψη ότι κάποιοι νέοι αναγορεύουν την ποδοσφαιρική τους ομάδα ως μείζων θέμα μη διστάζοντας να «παίξουν» ξύλο με οπαδούς αντίπαλης ομάδας και να φτάσουν στο σημείο να τους στείλουν στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές βλάβες.


Για τα φαινόμενα χουλιγκανισμού μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Καλαμπάκα έχουμε γράψει και στο παρελθόν δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια γεγονότα έρχονται να ταράξουν την γαλήνη της τοπικής κοινωνίας.

Να πούμε ότι γύρω στις εννιά με εννιά και μισή το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Μετεώρων και συγκεκριμένα μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΔ Καλαμπάκας νεαροί συνεπλάκησαν άγρια με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος να θυμίζει πεδίο μάχης.

Εμβρόντητοι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής που βγήκαν στα παράθυρα και στους εξώστες να μην πιστεύουν σε όσα έβλεπαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.
Ήταν τόση η μανία των εμπλεκόμενων στον άγριο ξυλοδαρμό που υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί αφού δυο από αυτούς, μετά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, οδηγήθηκαν στο Γ.Ν. Ν. Τρικάλων λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

Βέβαια κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφτασε στο χώρο αλλά κατόπιν εορτής δεδομένου ότι οι συμπλεκόμενοι διαλύθηκαν στα στενά της περιοχής.
Ωστόσο το Α/Τ ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει τα πραγματικά περιστατικά του σοβαρού αυτού επεισοδίου που έστειλε στο Νοσοκομείο δυο νέους ανθρώπους.

Το γεγονός πάντως, ανεξάρτητα από την νομική έκβαση και τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας θα πρέπει να ανησυχήσει την τοπική κοινωνία.
Γιατί εάν τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο να παρουσιάζεται τόσο έντονη η βία και ο χουλιγκανισμός, τότε κάτι πάει στραβά.
Τα παιδιά αυτά δεν είναι ξένα, είναι παιδιά ευυπόληπτων πολιτών, παιδιά δικά μας.
Και είναι απορίας άξιο ποιες δυνάμεις επενεργούν ώστε να μεταβάλλονται σε χούλιγκανς που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα συνομηλίκων τους.



ΕΡΕΥΝΑ - Του Βαγγέλη Γκιάτα




Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: