Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Στο… μάτι του ΟΛΥΜΠΟΥ το γάλα της ΤΡΙΚΚΗΣ;


Η γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» με έδρα τη Λάρισα, συμφερόντων όμως των Τρικαλινής καταγωγής αδελφών Σαράντη ιδιοκτητών επίσης της ΤΎΡΑΣ και της ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. καθώς και αντίστοιχων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία) καλεί με πρωτοσέλιδες ανακοινώσεις της στον τοπικό τύπο, όλους τους Τρικαλινούς καταναλωτές σε ανοιχτή συνέντευξη στις 7:30 το απόγευμα, στο «ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».




Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση, δηλαδή η πρόσκληση όλων των καταναλωτών του νομού σε... συνέντευξη, δικαιολογείται από το θέμα που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. Μιχάλης Σαράντης, συνεπικουρούμενος προφανώς από συνεργάτες του και το οποίο είναι: «Ποιότητα και Ασφάλεια Προϊόντων.

Η Κοινωνική ευθύνη μας». Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να καταλάβει πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. είναι ένα ακόμη βήμα στην εκστρατεία της για δυναμική αύξηση του μεριδίου της στην Τρικαλινή και Δυτικοθεσσαλική αγορά. Μία αύξηση που εκ των πραγμάτων πρέπει να περάσει μέσα και από την μετωπική της σύγκρουση με την Συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ».

Σύγκρουση η οποία άρχισε με πόλεμο από... αέρος, δηλαδή μέσω των ερτζιανών και συγκεκριμένα του Ράδιο - Ζυγός, πριν λίγες ημέρες. Η αγορά γάλακτος για τα Τρίκαλα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομική πορεία του νομού. Επειδή δεν έχει να κάνει μόνο με την κατανάλωση του βασικού αυτού αγαθού αλλά και με την παραγωγή και εμφιάλωση του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος - Κρέατος) οι παραδόσεις γάλακτος στις βιομηχανίες νωπού αγελαδινού γάλακτος σε τόνους ανά νομό για το γαλακτοκομικό έτος 2008 - 09, σε επίπεδο Θεσσαλίας ήταν οι παρακάτω:

Ν.Λάρισας: 64.570 τόνοι

Ν. Τρικάλων: 18.216 τόνοι

Ν. Καρδίτσας: 7.709 τόνοι

Ν. Μαγνησίας: 6.725 τόνοι

Σε επίπεδο χώρας, αν εξαιρέσουμε τον Ν. Θεσσαλονίκης που είναι στην κορυφή με 185.011 τόνους ετησίως, δεύτερος έρχεται ο Ν. Λάρισας (64.570 τ.) τρίτος ο νομός Ξάνθης με 58.035 τον., τέταρτος ο Ν. Κιλκίς με 54.570 τον., πέμπτος ο Ν. Σερρών με 53.310 τον., έκτος ο Ν. Φλώρινας με 24.360 τον., έβδομος ο Ν. Έβρου με 20.681 τόνους και όγδοος ο Ν. Τρικάλων με 18. 216 τόνους.

Μάλιστα η φήμη του Τρικαλινού γάλακτος, των τυριών αλλά και του κρέατος είναι σε υψηλά επίπεδα στη συνείδηση των καταναλωτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, των μεγαλύτερων δηλαδή αγορών της χώρας.

Γι' αυτό ο «πόλεμος» δεν γίνεται μόνο για τον έλεγχο της κατανάλωσης αλλά και της παραγωγής και αφορά συνολικά την οικονομία του νομού. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις σημερινές ανακοινώσεις της ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. την οποία λόγω των αδελφών Σαράντη, τη θεωρούμε πλέον και ως Τρικαλινή επιχείρηση και βεβαίως μας ενδιαφέρει ως νομό η πορεία της να είναι συνεχώς ανοδική.

Μαθαίνουμε για τις μεγάλες επενδύσεις της σε όλα τα στάδια της παραγωγής, συλλογής, επεξεργασίας και συσκευασίας των προϊόντων της.

Μέσα από τις στήλες του επόμενου «διαλόγου» θα ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό του νομού για όσα ειπωθούν γιατί θεωρούμε πως πρέπει να γνωρίζει για τις επιχειρήσεις, τα προϊόντα τους και το πώς παράγονται. Δεν ξέρουμε αν η Διοίκηση της ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. θα επιχειρήσει σήμερα το απόγευμα και νέα επίθεση κατά της «ΤΡΙΚΚΗ».

Αλλά ανεξάρτητα απ' αυτό και οι δύο πλευρές οφείλουν κάποιες εξηγήσεις στο καταναλωτικό κοινό του νομού για όσα ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Διάλογος


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου