Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα


Ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.





Το πρωί στο Μνημείο των Ηρώων πραγματοποιήθηκε προσκύνημα μαθητών και μαθητριών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Τρικάλων και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Τσέλιος, τα ΤΕΦΑΑ, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.





Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τρικάλων κ. Τσέλιος τόνισε «συνήλθε σήμερα στο Μνημείο Πεσόντων η μαθητιώσα νεολαία για να αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε εκείνους τους ήρωες του 1821 οι οποίοι θυσιάστηκαν με αντίξοες συνθήκες για να αποκτήσουμε την ελευθερία και την δημιουργία του σημερινού Ελληνικού κράτους».

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων κ. Γουγουλάκη ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ιστορικής μνήμης, μας επαναφέρει πολλά χρόνια πριν τότε που οι Έλληνες αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό και ανέκτησαν την ελευθερία τους, δημιούργησαν ένα ελεύθερο κράτος και σήμερα εμείς θα πρέπει να διαφυλάξουμε αυτά τα χαρακτηριστικά του Έθνους.


Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων κ. Τάσιος τόνισε ότι σήμερα οι νέοι της πατρίδας μας τιμούν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αποδίδουν τιμές στους ηρωικούς προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Είναι στιγμή να αναλογιστούμε πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν όλοι οι Έλληνες προσπαθούμε μαζί.

Στη μία το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Νομαρχιακό Κατάστημα προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Νομού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από την φιλόλογο Στεργιανή Ζήση.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου