Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Με την παρέλαση ολοκληρώθηκαν στα Τρίκαλα οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκε χθες 25-3-2010 στην πόλη των Τρικάλων η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής μας επετείου.






Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Πετράκος, ο οποίος μαζί με την τοπική θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία χειροκρότησε τα τμήματα των αναπήρων πολέμου, των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του Ερυθρού Σταυρού, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, και του Στρατού για την άψογη παρουσία τους.





Πριν την παρέλαση έγινε επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αλεξίου, όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων στη ΣΜΥ.

Οι πολιτικοί άνδρες που παρέστησαν στην παρέλαση προέβησαν μετά το τέλος της σε δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης:





Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Πετράκος:


«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, μνήμης και ελπίδας. Είναι μια μέρα που μας καλεί να αναλογιστούμε τις επιλογές των προγόνων μας, των αγωνιστών του ’21, να σκεφτούμε ότι δεν επέλεξαν την ευκολία και την αποχή, αλλά επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, το δρόμο της αρετής, το δρόμο της τιμής. Αυτό νομίζω είναι και το μήνυμα της σημερινής ημέρας, ότι στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε θα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό δρόμο».


Νομάρχης Τρικάλων κ Βλαχογιάννης:


«Τιμούμε σήμερα την Εθνική μας Παλιγγενεσία, τιμούμε τους αγώνες των επώνυμων και των ανώνυμων για να είναι αυτός ο τόπος ελεύθερος και εθνικά ανεξάρτητος. Σήμερα η χώρα μας διέρχεται μια οικονομική και κοινωνική κρίση, απαιτείται εθνική ομοψυχία και ομοθυμία και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε».








































































































































































































Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου