Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Θεμελίωση Νηπιαγωγείου στην Καλαμπάκα


Από τον Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα θεμελιώθηκε σήμερα ακόμη ένα Νηπιαγωγείο στην Καλαμπάκα.



Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, παραγόντων της Ν. Α. και του Δήμου Καλαμπάκας, εκπροσώπων της Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ακολούθησε η τελετή της θεμελίωσης της νέας σχολικής μονάδας.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε ότι «Με μεγάλη χαρά θεμελιώνουμε ένα ακόμη εκπαιδευτήριο στην περιοχή της Καλαμπάκας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και είμαι βέβαιος ότι είχαμε προγραμματίσει θα υλοποιηθεί. Τα δύο ακόμη εκπαιδευτήρια στην περιοχή της Καλαμπάκας θεωρούνται βέβαια ότι θα γίνουν.

Η προσπάθεια συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες, όσο ακόμη υπάρχει Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορείτε να προσβλέπετε σε αυτή και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία που είχαμε τόσα χρόνια θα φέρει και άλλα έργα στην περιοχή».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας τόνισε ότι «Ευχαριστώ θερμά το Νομάρχη Τρικάλων που μέσα σε ένα χρόνο θεμελιώνουμε ακόμη ένα εκπαιδευτήριο στην πόλη της Καλαμπάκας, όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας.

Έχουμε εντάξει στον ΟΣΚ άλλα δύο νηπιαγωγεία, αλλά δυστυχώς η γραφειοκρατία στον ΟΣΚ μας καθυστερεί. Επί των ημερών σας κ. Νομάρχα δείξατε ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη σημασία για την Παιδεία στην Καλαμπάκα».

Το νέο Νηπιαγωγείο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και περιλαμβάνει 3 αίθουσες και ένα γραφείο για τους Νηπιαγωγούς. Το συνολικό εμβαδό του νέου νηπιαγωγείου είναι 200 m2 ισόγειο και 200 m2 υπόγειο.

Ένα μέρος του υπογείου λόγω της κλίσης του εδάφους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η δυναμικότητα του κτιρίου είναι για 25 νήπια. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία «Χρ. Παπαγεωργίου – Χρ. Τσόλα» και η παράδοση του νέου Νηπιαγωγείου για χρήση, υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του νέου έτους.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου