Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Έχασε ο ΑΣ Τρίκαλα από τον Πανιώνιο στο κλειστό.

Ο ΑΣ Τρίκαλα ηττήθηκε στο "φλεγόμενο" Δημοτικό Κλειστό με 64-68 και πλέον, μετά τις νίκες Καβάλας και Ηλυσιακού θα πρέπει να ψάξει τη νίκη στο Περιστέρι απέναντι στην ομάδα τν Δυτικών Προαστείων.



Μπορούσε να πάρει τη νίκη, μπορούσε να ρίξει στο καναβάτσο τον Πανιώνιο αλλά... δεν τα κατάφερε.


Η εικόνα του παιχνιδιού

Η μαζική παρουσία του κόσμου έδωσε ενέργεια στους παίκτες του Γιαπλέ που έτρωγαν σίδερα σε επίθεση και άμυνα.

Σε όλες τις προσπάθειες, σε όλες τις διεκδικήσεις ήταν φανερό πως οι Τρικαλινοί έδιναν το 100% των δυνάμεών τους.

Κάπως έτσι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου – μόνο στο 4' προηγήθηκε προς στιγμήν ο Πανιώνιος με 7-8.

Στο 8' το σκορ ήταν 16-15 αλλά ακολούθησε ένα καλό δίλεπτο των Τρικάλων που έκλεισαν την περίοδο με διαφορά 7 πόντων – κλειδιά οι Γιανγκ και Σίμτσακ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +9 (μέγιστη διαφορά), ο Παπανικολάου απάντησε με προσωπικό 5-0, αλλά οι Σίμτσακ και Αποστολίδης χωρίς καθυστέρηση έκαναν το 33-24 στο 13'.



Η συνέχεια είχε πιεστική άμυνα από τους Νεοσμυρνιώτες που μπλόκαραν την κίνηση του αντιπάλου κλέβοντας μπάλες και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Τα Τρίκαλαν έβαλαν μόλις 2 καλάθια στα 7 λεπτά ως το ημίχρονο και ο Πανιώνιος πλησίασε στον πόντο, έχοντας έξυπνο παιχνίδι από τον Παπανικολάου και βοήθειες από Έρτσεγκ, Ράις και Αθηναίου.

Ο Μίχα Ζούπαν με τρίποντο έγραψε το 40-36 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Πανιώνιος ισοφάρισε με προσπάθειες των Αμερικανών του. Τα επόμενα λεπτά είχαν τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και να ποντάρουν σε άμυνες ζώνης. Προδρόμου και Αποστολίδης έγιναν πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους. Ο δεύτερος έκανε ένα 4-0 για το 46-42 στο 25', αλλά οι Πανιώνιοι ξαναβγήκαν μπροστά με ένα 5-0 από Έρτσεγκ. Ωστόσο, ένα φόλοου-κάρφωμα του Γιανγκ ανέβασε τους Τρικαλινούς που έτρεξαν ένα 7-0 μέχρι το 30'.

Ο Πανιώνιος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και γύρισε για άλλη μια φορά το σκορ (53-54 στο 32' με τρίποντο του καυτού Παπανικολάου).


Ο Βασίλης Σύμτσακ πέτυχε δύο παλικαρίσια καλάθια για το 57-54, αλλά ένα νέο τρίποντο του Παπανικολάου έφερε το ματς στα ίσα, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ζούπαν απάντησε με τρίποντο από τη γωνία και ο Μάρκοβιτς κάλεσε τάιμ-άουτ.






Το δραματικό φινάλε


Ο Βόσνιος κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες του που έβγαλαν μερικές καλές άμυνες, προκαλώντας λάθη. Η μπάλα μπήκε στη ρακέτα όπου Μπράιαντ και Έρτσεγκ έκαναν καλά τη δουλειά τους, ο Πανιώνιος πέρασε ξανά μπροστά με 60-61 και ο Μπράιαντ στην επόμενη φάση έκοψε τον Ζούπαν που προσπάθησε να ποστάρει.





Με 37'' να απομένουν ο Δημήτρης Παπανικολάου πέτυχε ακόμα ένα τρίποντο και έδωσε προβάδισμα νίκης (62-66) στην ομάδα του.

Οι Τρικαλινοί αστόχησαν στη γρήγορη επίθεση που δοκίμασαν και ο Πανιώνιος κέρδισε δύο φάουλ ξοδεύοντας χρόνο. Το δεύτερο έδωσε τρεις βολές στον Μπράιαντ που είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς αλλά είχε 1/3. Ο Αποστολίδης ανέλαβε τη γρήγορη εκτέλεση και έκανε το 64-67 στα 7''. Τα Τρίκαλα έκαναν νέο φάουλ – ο τυχερός ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου που με 1/2 βολές τελείωσε το παιχνίδι.




Τα δεκάλεπτα: 26-19, 37-36, 53-47, 64-68.
Τρίκαλα (Γιαπλές): Κόλιεβιτς, Προδρόμου 2, Νοέας 2, Κατσαρές 2, Τσαϊρέλης 1, Αποστολίδης 11(1), Γιανγκ 17(3), Μαρμαρινός, Ζούπαν 13(3), Σίμτσακ 14, Ντίκελ 2.

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 2, Μπράιαντ 12(1), Ζορόσκι 2, Παπανικολάου 24(4), Μπορόβνιακ 2, Χαριτόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3(1), Έρτσεγκ 9(1), Γιάνκοβιτς, Παραγιός 2, Αθηναίου 2, Έλντερ 6.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου