Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ημερίδα με θέμα τον μητρικό θηλασμό στην Νομαρχία Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και ο Ιατρικός Σύλλογος.


Στις ομιλίες τους οι κ.κ. Κοτρώνης ιατρός γυναικολόγος και Αδαμίδης παιδίατρος, τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό οι μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους τόσο για τις ίδιες της μητέρες μιας και προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από τον καρκίνο του μαστού, από την οστεοπόρωση μακροπρόθεσμα και βοηθά στην απώλεια του σωματικού βάρους, όσο και για τα παιδιά που θα τα βοηθήσει αρκετά στην σωστή ανάπτυξή τους.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε ότι αυτή η ημερίδα είναι πολύ σημαντική «γιατί ασχολείται με ένα θέμα που έχει σχέση με την υγεία των παιδιών».

Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης κ. Σακκάς ανέφερε:

«Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση να διοργανώσει και άλλες ημερίδες για επίκαιρα θέματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Πέτρου τόνισε:

«Ήταν μια ημερίδα όπου αναφέρθηκαν τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, εξηγήθηκαν οι λόγοι γιατί οι μητέρες πρέπει να θηλάζουν τα παιδιά, πόσο καιρό πρέπει να τα θηλάζουν, ποια οφέλη έχουν τα παιδιά και ποια οι μητέρες.

Επειδή ο νέος τρόπος ζωής οδηγεί τις γυναίκες να μη θηλάζουν κάνουμε αυτή την προσπάθεια να ενημερώσουμε, να διαπαιδαγωγήσουμε και να δείξουμε ποια είναι η σωστή τροφή του παιδιού στα πρώτα βήματα της ζωής του».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου