Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Την 8η θέση πήρε ο Γιώργος Αλκαίος στον 55ο Διαγωνισμό της Eurovision (video).

Η νικήτρια χώρα (VIDEO) έφτασε τους 246 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα μέτρησε 140 βαθμούς (με «δωδεκάρια» από Αλβανία, Κύπρο, Βέλγιο και Μ. Βρετανία).



Την 8η θέση κατέκτησε η Ελλάδα με τον Γιώργο Αλκαίο και το «Όπα» στην φετινή Eurovision, ενώ τη νίκη κατέκτησε η Γερμανία με το τραγούδι «Satellite» που ερμήνευσε η Lena.

Η Κύπρος τελικά έμεινε στην 21η θέση. Η διαδικασία της ψηφοφορίας έδειξε από νωρίς ότι η βραδιά θα είχε το δικό της ενδιαφέρον. Οι συνήθεις συμμαχίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όμως από την αρχή φάνηκε η δυναμική της Γερμανίας που μόνο με θαύμα θα έχανε. Δείτε τη Lena με το Satellite που βρέθηκε στην 1η θέση, τον Γιώργο Αλκαίο να ερμηνεύει το «Όπα» και πολλά παραλειπόμενα


Ο Γιώργος Αλκαίος έδειχνε να απολαμβάνει την ερμηνεία του πάνω στη σκηνή του Telenor Arena και τελικά να εισπράττει ένα δυνατό χειροκρότημα.



Ντυμένοι στα λευκά ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends επανέλαβαν την καλή εμφάνιση του ημιτελικού με μια προσθήκη- έκπληξη. Στη «γέφυρα» του τραγουδιού τα τύμπανα έκρυβαν από ένα πυροτέχνημα που έδωσε την τελική ώθηση στο «Οπα!». Αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης κατάφερε να πιάσει το παιχνίδι με τα φωτιζόμενα τύμπανα αλλά και τον λυράρη Λάζο Ιωαννίδη.

Η βραδιά άνοιξε με ένα ταξίδι από την αρχή της Eurovision το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας, διασχίζοντας τα 54 χρόνια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού ανά χρονιά και διοργανώτρια πόλη.

Σʼ αυτή τη «βόλτα» άνθρωποι από όλες τις χώρες που συμμετέχουν έστειλαν χαιρετισμούς και ευχές στις αποστολές τους για καλή επιτυχία. Μπαίνοντας στο Telenor Arena μας υποδέχτηκε ο περσινός νικητής του διαγωνισμού, Alexander Rybak ο οποίος τραγούδησε μια ελαφρά «πειραγμένη» εκδοχή του «Fairytale».

Ο φετινός τελικός έκρυβε και ένα μικρό απρόοπτο όταν στο δεύτερο τραγούδι της βραδιάς (τη συμμετοχή της Ισπανίας) στη σκηνή ανέβηκε ένας απρόσκλητος επισκέπτης. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Jimmy Jump (που είχε εισβάλει και στον τελικό του Euro 2004 στην Πορτογαλία) παρεμβλήθηκε στο χορευτικό του τραγουδιού, μέχρι να τον κατεβάσουν οι άνδρες της ασφάλειας.
Απόλυτα ψύχραιμοι ο τραγουδιστής και το μπαλέτο συνέχισαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ολοκληρώνοντας το τραγούδι. Οι διοργανωτές όμως αποφάσισαν να επαναληφθεί η ερμηνεία στο τέλος της βραδιάς.



Στο χρόνο που μεσολάβησε από το τέλος των τραγουδιών ως την έναρξη της διαδικασίας βαθμολόγησης, προλάβαμε να πάρουμε μια γεύση από το φοβερό mob dance που έκανε όλο το Telenor Arena να χορεύει την χορογραφία… μαζί με όσους βρίσκονταν στο Green Room.

H 55η Eurovision ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι φίλοι του διαγωνισμού δίνουν πλέον ραντεβού τον Μαΐο του 2011 στην Γερμανία




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου