Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Έστειλε επιστολή για να πει ότι...έρχεται !


Επιστολή Μαγκριώτη για έλευσή του στα Τρίκαλα και για Τρικάλων – Καρδίτσας



Ο υφυπουργός Υποδομών απαντά σε σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΕΥΝΑΣ και ενημερώνει ότι το έργο είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου

Από την απάντηση που απέστειλε στην ΕΡΕΥΝΑ ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης προκύπτουν δύο ειδήσεις. Η μία είναι ότι η εθνική οδός Τρικάλων – Καρδίτσας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου. Το έργο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς και το υπουργείο επεξεργάζεται τα τεχνικά στοιχεία του με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της περιοχής.

Τη μορφή του έργου, πάντως, μέσω της επιστολής του στην ΕΡΕΥΝΑ ο υφυπουργός δεν την ξεκαθάρισε, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος στα διαφορετικά σενάρια που εξυφαίνονται στους δύο νομούς της δυτικής Θεσσαλίας.

Θα το πράξει, όμως ο κ. Μαγκριώτης κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα. Και σε αυτό το σημείο εντοπίζεται η δεύτερη είδηση της επιστολής του, καθώς σημειώνει ότι θα βρεθεί στο νομό εντός των προσεχών εβδομάδων, προκειμένου να λυθούν όλα τα ζητήματα.

Σημειωτέον, δε, ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκαν αιχμές κατά του κ. Μαγκριώτη για το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμη το νομό των Τρικάλων, προκειμένου να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε σημαντικά έργα σε επίπεδο νομού, είτε πρόκειται για την εθνική οδό Τρικάλων – Καρδίτσας, είτε για την εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας, κ.ο.κ. Πάντως, μέσω του Διαδικτύου το γραφείο του υφυπουργού ενημερώθηκε για το χθεσινό δημοσίευμα της ΕΡΕΥΝΑΣ, σχετικά με την ε-ο Τρικάλων – Καρδίτσας, οπότε θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει μέσω της εφημερίδας και στις αιτιάσεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.


Απάντηση

Αναλυτικά, στην επιστολή του, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο υφυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με το δημοσίευμα με τίτλο «Ακόμη περιμένουν τον Μαγκριώτη για να λύσουν το ζήτημα» (Έρευνα online, 21/5/10) θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

1. Ο οδικός άξονας Καρδίτσας-Τρικάλων βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είναι ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Το ΥΠΟΜΕΔΙ επεξεργάζεται τα τεχνικά στοιχεία του έργου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής σε συνδυασμό με άλλα έργα υποδομών .

2. Όσον αφορά τις επισκέψεις μου, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχω επισκεφθεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας τρεις φορές από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ειδικότερα για τα Τρίκαλα, ετοιμάζω νέα επίσκεψη εντός του προσεχών εβδομάδων όπως είχα υποσχεθεί κατά την επίσκεψή μου στη Λάρισα. Ο φόρτος εργασίας είναι ο λόγος της καθυστέρησής μου και όχι η αθέτηση της υπόσχεσής μου.

Με εκτίμηση
Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων»

ΕΡΕΥΝΑ Της Ελπίδας Κουτσογιάννη

Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΥΝΑΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή