Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τραγικό λάθος να αποψιλωθούν από προσωπικό οι Νομαρχίες λέει ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης


«Οι υπάλληλοι των Νομαρχιών βρίσκονται σε αναστάτωση» δήλωσε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με αφορμή τις αλλαγές που επιφέρει ο «Καλλικράτης».



«Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της ΕΝΑΕ» συμπλήρωσε ο κ. Βλαχογιάννης και επισήμανε πως «Οι Νομαρχίες με το σχέδιο «Καλλικράτης» θα παραμείνουν ως αυτοτελείς διοικητικές μονάδες

Θα’ ναι τραγικό λάθος να αποψιλωθούν από προσωπικό οι Νομαρχίες, όταν εξυπηρετούν το 70-75% των αναγκών στις δημόσιες υπηρεσίες». Ο Νομάρχης Τρικάλων ζήτησε να δει το πρόβλημα το αρμόδιο υπουργείο και να δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 26 Μαΐου ζητώντας να μην περάσει το ν/σ για τον «Καλλικράτη» με τις «επαπειλούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την κατάργηση των οργανικών θέσεων».

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «με το πρόγραμμα “Καλλικράτης” προωθείται η κατάργηση και η συγχώνευση πολλών υπηρεσιών χωρίς κανένα όφελος για τον πολίτη και τους εργαζόμενους.

Διότι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις μας αν και τις είχαμε υποβάλλει εγκαίρως και παρ’ όλο που όλοι συμφωνούν με τα δίκαια αιτήματά μας».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου