Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο Σ. Χατζηγάκης καταγγέλλει "μαγειρέματα" για "Καλλικράτη"



Ομιλία στη Βουλή του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργού





Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή για το σχέδιο "Καλλικράτης" ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

"Το σχέδιο νόμου είναι ένα εξάμβλωμα" είπε χαρακτηριστικά "δεν στοχεύει την διοικητική συνοχή, δεν σέβεται ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για κατάρα. Και λέω κρίμα! Πηγαίνουμε έτσι χρόνια πίσω. Για ποιο λόγο; Επειδή ασπαζόμαστε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που είναι αντιλαϊκή.

Γιατί συμβιβαζόμαστε με το ευρύτερο κλίμα που διαμορφώνει η εξάρτησή μας από το ΔΝΤ.

Τι θα συνέβαινε, για παράδειγμα, αν για 325 δήμους, είχαμε 400, προκειμένου να σεβαστούμε τα κριτήρια που υποτίθεται ότι σέβεται το σχέδιο νόμου; Θα χαλούσε άραγε ο κόσμος;

Όμως, ο σχεδιασμός εξυπηρετεί κάτι άλλο: την οικονομική, δήθεν, αποδοτικότητα, για την οποία η κυβέρνηση κομπάζει. Και αυτή η προσέγγιση κρύβει κάτι χειρότερο: τον αντικρατισμό, πού είναι της μόδας". Ειδικότερα για τον Νομό Τρικάλων ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως "ο νομός Τρικάλων έχει μεγαλύτερο ορεινό όγκο από την Καρδίτσα, κάτι που, όπως λέει η αιτιολογική έκθεση για τους ορεινούς όγκους, που έχουν ιστορικά και τουριστικά δεδομένα, πρέπει να τύχει προσοχής.

Καμία μέριμνα όμως δεν λαμβάνεται, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι Δήμοι, από 6 σε 4. Και για να σας δώσω να καταλάβετε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, πόσο απαράδεκτη είναι η Κυβέρνηση, ο Υπουργός, μέχρι πρότινος διακήρυττε ότι ο νομός Τρικάλων θα έχει 6 έδρες. Κανείς βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν κλήθηκε σε καμία σύσκεψη να καταθέσει τις απόψεις του".

Ο κ. Χατζηγάκης ήταν αιχμηρός για τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως "μεταξύ τους, οι βουλευτές και οι παράγοντες των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποφάσισαν, ενώ η επίσημη έκφραση της Κυβέρνησης και του Υπουργού ήταν να γίνουν 6 Δήμοι στο νομό Τρικάλων. Ζήτησαν τη γνώμη της ΤΕΔΚ, η ΤΕΔΚ είπε να γίνουν 6 Δήμοι, και το δέχθηκαν η Κυβέρνηση και ο Υπουργός. Ρωτήθηκε η ΚΕΔΚΕ, και η ΚΕΔΚΕ είπε ακριβώς το


Και πάλι όμως, εν μία νυκτί, υπό αφόρητο κομματισμό και παραγοντισμό, και επειδή δεν τα έβρισκαν μεταξύ τους, άλλος έλεγε 5, άλλος έλεγε 6, άλλος 7, ενώ η γραμμή όλων των συμπερασμάτων, τα οποία εκπορεύονταν από την διαβούλευση, ήταν για 6 δήμους, φτάσαμε στους 4.


Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα: ο νομός Τρικάλων δεν θα αφήσει τα πράγματα να γίνουν με αυτό τον κομματισμό, τον αυταρχισμό, με αυτή την αντιλειτουργικότητα, η οποία υπάρχει σήμερα. Θα δώσει τον αγώνα του, όπου ο πρώτος που θα χάσει θα είναι η Κυβέρνηση και το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ.".




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου