Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σε εκκρεμότητα το έργο της εθνικής οδού Τρικάλων – Καρδίτσας


Ακόμη περιμένουν τον Μαγκριώτη για να λύσουν το ζήτημα



Από την σύσκεψη που είχε γίνει στη Λάρισα, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη πέρασε σχεδόν ένας μήνας και κάτι. Αυτό, βέβαια σημαίνει ότι το εικοσαήμερο για το οποίο δεσμεύτηκε ο υφυπουργός, προκειμένου να επισκεφθεί τα Τρίκαλα και επιτόπου να ξεκαθαρίσουν μεγάλα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της εθνικής οδού Τρικάλων – Καρδίτσας, πέρασε και με το παραπάνω.


Έτσι, το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, με τις δύο νομαρχιακές αρχές να δυσκολεύονται να συνεννοηθούν απευθείας για την μορφή που θα έχει τελικά το έργο. Ως γνωστόν, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων προκρίνει τη λύση της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, χωρίς βοηθητικούς δρόμους, αλλά με μία λωρίδα επιβράδυνσης.


Από την άλλη πλευρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας προτιμά τη λύση της κατασκευής ενός σύγχρονου, κλειστού αυτοκινητόδρομου, λύση με την οποία διαφωνούν τα Τρίκαλα, με βασικό επιχείρημα τον Ε-65, με την έννοια ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν σε απόσταση 100 μέτρων ο ένας από τον άλλο δύο κλειστοί, σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι.

Το θέμα συνεπώς μπορεί να λυθεί μόνο μέσω του αρμόδιου υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι πληροφορίες που εκπορεύονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων αναφέρουν ότι τόσο η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη όσο και ο κ. Μαγκριώτης συμφωνούν στην βελτίωση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια δημοσίως δεν έχουν τοποθετηθεί με τρόπο σαφή για την άποψή τους επί του έργου. Και προφανώς το ζήτημα είναι ότι το θέμα πρέπει να λυθεί, διότι πρόκειται για έναν δρόμο που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο σε καθημερινή βάση. Επιπροσθέτως, πρόκειται για έναν δρόμο που κάθε άλλο παρά σε καλή κατάσταση βρίσκεται, τόσο ως προς τη μορφή του όσο και ως προς το οδόστρωμα, το οποίο εμφανίζει σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους οδηγούς, που διέρχονται καθημερινά.

Πάντως, παράγοντας της Νομαρχίας Τρικάλων δεν έκρυβε την απαισιοδοξία του σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Μαγκριώτη, σχολιάζοντας δεικτικά: «ελπίζουμε να μη γίνει σαν την περίπτωση του πρώην υπουργού, Γιώργου Σουφλιά, που τον περιμέναμε 5,5 χρόνια στα Τρίκαλα».

ΕΡΕΥΝΑ Της Ελπίδας Κουτσογιάννη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου