Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης

Γνωρίστε το γήπεδο στο οποίο ο ΑΟΤ θα αντιμετωπίσει τον Βύζαντα Μεγάρων στο μπαράζ ανόδου...



Χωρητικότητα: 11.700 (καθήμενοι)


Τοποθεσία – Πώς να πάτε

Το στάδιο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης (4 χλμ νότια του κέντρου της Αθήνας). Για να πάτε εκεί, ακολουθήστε τη Λεωφόρο Συγγρού προς τη θάλασσα. Η Νέα Σμύρνη είναι στα αριστερά σας. Πρέπει να στρίψετε δεξιά, αριστερα και πάλι αριστερά, για να περάσετε κάτω από τη Συγγρού, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν "Νέα Σμύρνη - Έξοδος 2". Στα πρώτα φανάρια μετά την υπόγεια διάβαση θα δείτε ένα εστιατόριο Pizza Hut στα δεξιά σας. Περάστε το και στο πρώτο στενό (οδός Βυζαντίου) στρίψτε αμέσως δεξιά. Περίπου 500 μέτρα μετά στρίψτε αριστερά στην οδό Καϊρη και θα δείτε την κεντρική εξέδρα του σταδίου μπροστά σας.



Καθώς είναι λίγο δύσκολο να το βρείτε μόνοι σας, θα ήταν ίσως καλύτερο να χρησιμοποιούσατε τα λεωφορεία 106 (από την Αθήνα - αφετηρία στην οδό Σίνα, δίπλα από την Ακαδημία) ή 130 (από τον Πειραιά - πάρτε το από την Πλατεία Κοραή, στο Δημαρχείο). Και τα δύο κάνουν στάση έξω ακριβώς από το γήπεδο. Ακόμη, το 110 (αφετηρία στην οδό Σταδίου, έξω από την παλιά Βουλή) έχει πολύ συχνότερα δρομολόγια, θα πρέπει πάντως να περπατήσετε περίπου 700 μέτρα ως το γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τη γραμμή του τραμ.


Κτίστηκε το: 1939 (Τελευταία ανακατασκευή το 2003)

Ρεκόρ θεατών: 20.950 (Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, στις 27/1/1974)

Έδρα: Πανιώνιος (Superleague)

Πληροφορίες: Η παλαιότερη χωρητικότητα του σταδίου (πριν την τοποθέτηση των καθισμάτων) ήταν περίπου 20.000. Οι εξέδρες έχουν σχήμα πετάλου, αφού στη βόρεια πλευρά δεν υπάρχει κερκίδα. Ακόμη όμως και το νότιο πέταλο, όπου υπάρχει η διώροφη εξέδρα, δεν χρησιμοποιείται πλήρως λόγω της κακής κατάστασης του άνω διαζώματος.

Το στάδιο έχει αναμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Το 2001 δημιουργήθηκαν κάτω από τη δυτική κερκίδα η μπουτίκ και η καφετέρια με θέα τον αγωνιστικό χώρο. Το 2003 έγιναν περαιτέρω έργα, με πιο σημαντικό το καινούριο σκέπαστρο πάνω από την ίδια κερκίδα.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου